Muntatge de Josep Costa i un mòbil
POLÍTICA

El sonor zasca que ha rebut un exdiputat de Junts després de parlar 'd'exiliats'

Li recorden que va ser durant la guerra civil quan hi va haver 'més exiliats que mai'

La nova polèmica processista ha vingut per la fugida de noves figures polítiques a Suïssa. De moment, vuit dels dotze investigats per l'Audiència Nacional han marxat al país helvètic. El motiu és el mateix: el risc que la investigació els imputi per delicte de terrorisme.

Això apunta que moltes persones involucrades amb el Tsunami i els esdeveniments del 2017 no veuen clara l'amnistia. I és que, més enllà que els grups polítics hagin arribat a un acord, a la llei encara li queda passar el filtre de diverses institucions. Entre aquestes, dels sectors de la judicatura crítics amb la llei.

D'altra banda, la raó per escollir Suïssa és evident. A més que allà ja hi resideixen algunes figures com Rovira o Gabriel, Suïssa ja s'ha mostrat poc inclinat a col·laborar amb la justícia espanyola. Consideren que les peticions vingudes des de l'Audiència Nacional no estan prou fonamentades.

La traducció política

Aquesta situació té una evident traducció política, que és la mateixa que el processisme esgrimeix des que es van produir les primeres fugides a Suïssa. Denúncies de repressió, arbitrarietat, persecució de la justícia, exili, etc.

En aquest sentit, l'exdiputat de Junts i professor de la UPF, Josep Costa, ha denunciat que "ja tenim més exiliats que mai". Amb aquest missatge a xarxes ha criticat durament la situació i ha aprofitat per fer un al·legat per la independència:

Tuit de Josep Costa sobre l'exili

Aquest missatge de Costa ha rebut resposta per part dels usuaris. En particular, per part de l'usuari “Laura O.”, que ha retret a Costa el greuge comparatiu amb la guerra civil.

Resposta a un tuit de Josep Costa sobre els exiliats

Durant l'època de la guerra civil, insisteix aquest usuari, sí que hi va haver “més exiliats que mai”. Així mateix, qualifica de “4 hippies” els actuals líders polítics fugits a Suïssa. El to d'aquesta classe de missatges revela un cansament cada vegada més gran cap als laments constants de Junts i ERC per la situació judicial d'alguns dels seus polítics.

➡️ Política

Més notícies: