Tània Verge asseguda en un sofà, amb ulleres de pasta vermelles i somrient
POLÍTICA

Tània Verge condemna Luis Rubiales, però no la manada de Manresa

La consellera de Feminismes de la Generalitat de Catalunya segueix seleccionant quins casos condemna i en quins manté silenci


Tània Verge segueix a la seva. La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat té una peculiar manera d'entendre la impunitat i els presumptes delictes sexuals. Aquest dijous 25 de gener s'ha decidit a assenyalar i condemnar Luis Rubiales després de saber-se que serà jutjat per agressió sexual després del petó amb Jennifer Hermoso.

Verge no ha dubtat a escriure en xarxes socials: “La impunitat s'ha acabat”. Curiosament, un dia abans al Parlament es va parlar de la manada de Manresa. Una de les dues manades que ha tingut la ciutat en els darrers anys, concretament. Aquí, Tània Verge va callar, encara que el que denunciava Ignacio Garriga era extremadament greu: cinc joves van violar una nena de 14 anys a Manresa. D'aquests, dos van fugir després del judici i tres han trigat 8 anys a tenir sentència ferma.

Doncs resulta que Tània Verge escull què condemna i què no. I, és clar, molts usuaris a les xarxes no han dubtat a retreure-ho. A més, un ha tirat dades per recordar-li que gairebé el 20% dels delictes contra la llibertat sexual d'Espanya es cometen a Catalunya: "He hagut de llegir-ho dues vegades perquè no m'ho crec. Com que la impunitat ha acabat? Si per alguna cosa destaca Catalunya avui dia és precisament per la seva impunitat. Fes-nos un favor i dimiteix, que estàs fent vergonya. Dades de gener-juny 2021, imagina't el 2023", li ha respost aquest usuari.


Les polèmiques paraules de Tània Verge sobre una altra rajada

No hem tingut la sort de sentir les paraules de Verge sobre la manada de Manresa. Però sí que va voler valorar un cas semblant a Badalona, quan diversos menors van abusar d'una nena d'11. La consellera va dir llavors que calia "entendre per què un menor de 12 o 13 anys pot cometre aquests delictes, en quina situació de vulnerabilitat també pot estar o quins dèficits d'educació emocional pot haver tingut”. I no només això, sinó que, com a menors, "també tenim l'obligació com a societat de protegir-los".

La doble vara de mesurar de Tània Verge aflora una vegada més. I ja en van massa.

➡️ Política

Més notícies: