Primer pla d'Anna Erra
POLÍTICA

Junts vol suspendre el protocol contra l'assetjament després de dues denúncies

Al rerefons hi ha la guerra oberta entre els dos sectors del partit

La crisi interna a Junts per Catalunya s'agreuja, i arriba fins a les instàncies més altes del Parlament. Concretament la seva presidenta, Anna Erra, que segons NacióDigital, dimarts passat va plantejar la suspensió del protocol del Parlament contra l'assetjament per revisar-lo. Ho va fer amb el convenciment que el sector afí a Laura Borràs ha utilitzat aquest ressort per a la seva guerra personal al partit.

Cal recordar que la diputada Cristina Casol va denunciar el seu grup parlamentari per assetjament, i que s'hi va unir Aurora Madaula. Totes dues formen part del sector de Laura Borràs, en pugna amb el sector oficialista de Jordi Turull pel control del partit. De moment, l'expresidenta del Parlament guarda silenci.

El sector de Jordi Turull, on s'enquadra Anna Erra, considera que Casol i Madaula van utilitzar el protocol d'assetjament per a la seva guerra particular. Neguen que hi hagi masclisme dins del grup parlamentari, i han posat en marxa els procediments per expulsar les víctimes. Però a més, han posat el focus a l'esmentat protocol.

Anna Erra es queda sola

Es tracta del Protocol per a la prevenció, la detecció, l'abordatge i les resolucions de situacions d'assetjament del Parlament. La càmera va activar aquest instrument el 21 de desembre del 2021, quan Laura Borràs era la presidenta. Erra, la seva substituta, ha intentat ara suspendre'l en el marc de la guerra que l'enfronta al sector de Borràs.

Anna Erra va plantejar la suspensió del protocol, però no ho va aconseguir perquè ERC, PSC i la CUP s'hi van oposar. Els partits van criticar l'intent d'utilitzar l?òrgan per dirimir un conflicte intent de partit. Però el sector oficialista de Junts no es rendeix, i segueix amb la seva ofensiva per expulsar les díscoles.

El procediment del protocol exigeix una confidencialitat que no s‟ha complert en el cas de Casol. És aquest el motiu pel qual la direcció de Junts acusa la diputada d'haver fet servir l'assetjament i el feminisme per embrutar la imatge del partit. Això mateix va argumentar Erra dimarts, per impulsar una revisió del protocol que n'impedeixi el mal ús.

La guerra continua oberta

Aurora Madaula va obrir la veda acusant públicament els seus companys de partit d'assetjament parlamentari i abús de poder. Fins a 22 membres del seu grup es van queixar a través d'una carta, i la presidenta del Parlament, Anna Erra, li va demanar que abandonés les funcions a la Mesa. Des de llavors és de baixa, i amb un expedient obert.

Cristina Casol també va denunciar un assetjament del partit a través del protocol de la cambra, i ara està pendent d'expulsió. Laura Borràs va recolzar inicialment Madaula, però després dels últims esdeveniments guarda un cridaner silenci. La realitat és que el sector de Borràs està cada cop més acorralat pel sector oficialista.

Carles Puigdemont ha optat pel sector oficialista, i ell i Jordi Turull faran força al proper congrés nacional per desbancar Laura Borràs. La intenció és que Carles Puigdemont ocupi la presidència. Però com s'està veient les darreres hores, el sector de Laura Borràs no està disposat a rendir-se tan fàcilment.

➡️ Política

Més notícies: