Susanna Griso, presentant el programa de 'Espejo Público' del dia 21 de novembre de 2022
POLÍTICA

Susanna Griso arran de l'atac a França: 'Són vots per l'extrema dreta'

Demanen a la presentadora que rectifiqui i demani perdó

Un home de nacionalitat siriana i sol·licitant d'asil a França ha apunyalat aquest matí a quatre nens i un adult a la ciutat francesa d'Annency. L'esdeveniment ha causat una enorme commoció. L'autor de l'atac va irrompre en un parc infantil i va ferir cinc persones, quatre d'elles menors d'edat.

L'autor de l'atac és Abdalmasih, un sirià de 32 anys que va entrar legalment a França el 2022 i que actualment està sol·licitant asil. Anteriorment havia obtingut l'estatus de refugiat a Suècia, on vivia des del 2013. Allà es va casar amb una ciutadana sueca amb la qual va tenir un fill fa tres anys.

En la seva sol·licitud d'asil, es va declarar cristià i en el moment de la seva detenció portava una creu cristiana. La policia investiga si es tracta d'un atac terrorista.

'És un regal per Le Pen'

Aquest matí, les cadenes de televisió s'han fet ressò del tràgic succés ocorregut a França, un país tristament acostumat a aquest tipus d'atacs. Una de les cobertures més polèmiques ha estat la de Susanna Griso a Espejo Público, a Antena 3.

Primer pla de Susanna Griso somrient en 'Espejo Público' d'Antena 3

La presentadora s'ha mostrat indignada davant el que considera un al·licient per a l'auge de l'extrema dreta a França. Segons ha dit, “l'atac genera un xoc i en un país com França són vots per Le Pen”. Griso es referia al Reagrupament Nacional, el partit antiimmigració liderat per Marine Le Pen.

Griso ha considerat que el que ha passat aquest matí ha estat “un regal per a Le Pen”, i ha recordat la trista història d'atemptats d'aquest tipus al país veí. “França és un país afectat per tants atacs”, ha dit.

Exploten contra Susanna Griso

El plantejament de la presentadora ha causat indignació, i en xarxes socials li demanen que rectifiqui i demani disculpes. Veuen inacceptable que en lloc de centrar-se en la tragèdia que suposa l'esdeveniment en sí, es preocupi per si beneficia a un partit polític o a un altre.

Els usuaris acusen Susanna Griso de ser d'extrema esquerra, de manca d'humanitat i de no solidaritzar-se amb els nens i les famílies.

No és l'únic enfocament que està generant controvèrsia. A La Sexta, els tertulians han destacat que molts dels jihadistes “són persones desafectes al sistema, que viuen a l'atur, que pateixen racisme i discriminació. I tot aquest còctel de circumstàncies els porta a radicalitzar-se”.