Captura de Pilar Vallugera als matins de TV3
POLÍTICA

La surrealista entrevista de la diputada de moda a ERC que la deixa per terra

Pilar Vallugera s'ha convertit en munició per als que disparen contra Esquerra


El programa Els Matins de TV3 va entrevistar aquesta setmana Pilar Vallugera, diputada d'ERC al Congrés, a compte del fiasco de la llei d'amnistia. La intervenció de la diputada ha esdevingut munició per als que disparen contra els republicans. Des de la votació de dimarts, Vallugera s'ha convertit en la portaveu del seu partit, per bé o per mal.

Pilar Vallugera va ser la número 4 d'ERC a Barcelona, ia més és portaveu d'ERC a la comissió de Justícia del Congrés. L'actualitat de la llei d'amnistia l'ha portat a ser la cara visible d'ERC, fins i tot davant de Gabriel Rufián o Teresa Jordà. L'entrevista a TV3 ha atret l'atenció de molts, i no precisament per bé.

La diputada respon de manera erràtica i visiblement incòmoda a les preguntes de la presentadora, Mònica Oltra. És probablement la conseqüència de defensar posicions amb contradiccions en un moment de turbulències. El problema és que aquests dubtes transmeten la manca de decisió i coherència de la seva formació.

Una contradicció flagrant

Durant l'entrevista, la diputada afirma que “quan dónes temps a l'enemic vas malament”, pel que sembla una clara referència al PSOE. La presentadora pregunta qui és l'enemic, i ella respon, que “en aquest cas l'aparell repressiu de l'Estat”. Una mostra de la posició d'ERC a Madrid, cada cop més difícil de defensar.

Més endavant, assegura que “després del 2017 i del 2019 es va veure fins a quin punt podien tergiversar l'Estat de dret per portar gent que no havia comès delictes davant d'un tribunal. Ara estem assistint a una escalada de posicionaments de jutges prospectius que fa pensar qualsevol cosa”.

Però a continuació la presentadora li qüestiona que aquesta és l'argumentació de Junts per votar en contra d'aquesta llei. En un moment surrealista, la diputada respon que “efectivament aquesta és l'argumentació que nosaltres entenem que és difícil de justificar”. A la pregunta de si ERC admet què diu Junts que amb aquesta llei hi ha gent que queda fora de l'amnistia, la diputada respon “no”.

Rialles i indignació

Quan Oltra pregunta a Vallugera pel cas Wagensberg, la diputada parla de “mal ús de la justícia”, i admet que “quedaria absolutament fora de l'amnistia”. Per tant, dóna la raó a Junts quan justifica el seu 'no' a aquesta llei. L'entorn de Junts no va trigar a compartir aquest fragment de l'entrevista, en una barreja de rialles i indignació.

A la xarxa social X hi ha tot un enfilall de comentaris jocosos sobre el nivell de la diputada i dels representants d'ERC. La veuen com a personatge de l'APM? o del Polònia, dos programes d'humor de la televisió catalana. "Una caricatura d'una caricatura, diuen, i afirmen que el partit d'Oriol Junqueras s'ha convertit en un "meme".

La mateixa Vallugera va protagonitzar fa uns dies una polèmica perquè cridava a perseguir els catalans que compren un pis per especular. Això es va interpetar com un atac a la lliure iniciativa i la propietat privada. No és la primera vegada que aquesta diputada es veu envoltada de la polèmica, encara que el seu partit ara li dóna més veu.

➡️ Política

Més notícies: