Foto de grup de la selecció espanyola de futbol femení celebrant el Mundial, amb les jugadores abraçades cridant
POLÍTICA

Sumar diu que Espanya va guanyar el Mundial femení gràcies al Ministeri d'Igualtat

Més declaracions polèmiques de la formació de Yolanda Díaz respecte al triomf de la Selecció femenina

El triomf d'Espanya al Mundial femení ha provocat un seguit de reaccions que no fan més que provocar vergonya aliena. D'una banda, tenim una TV3 que, per justificar la seva cobertura informativa, ha de remarcar que la Selecció està formada per moltes jugadores del Barça. D'altra banda tenim els que ataquen Aitana Bonmatí per defensar la Roja. Un altre cas a part són les reaccions dels representants polítics: i aquí els qui s'emporten la palma són, sens dubte, els membres de Sumar.

La vergonya va començar el mateix dia del triomf de la Selecció. Aina Vidal, líder de Sumar a Catalunya, felicitava el combinat nacional reivindicant que “això no és futbol femení, és futbol”. La mateixa Aina Vidal que, un temps enrere, qualificava aquest esport com “un grup de 11 homes donant copets a una pilota”. Ara, doncs, tocava intentar treure algun rèdit polític del Mundial aconseguit per l'equip d'Alexia, Aitana, Carmona i companyia.

Ángela Rodríguez Pam, número 2 del Ministeri d'Igualtat, va ser una altra de les que va canviar d'opinió respecte a l'esport rei. La mà dreta d'Irene Montero va afirmar fa dos anys que el futbol li feia “màxima mandra”. Fins aquesta setmana, que ja no li feia mandra, li provocava “orgull”.

Però quan semblava que els membres de Sumar, Podem i altres confluències de l'esquerra no es podien superar, va arribar Enrique Santiago. El Secretari General del PCE i diputat del partit de Yolanda Díaz va deixar com a simples anècdotes els anteriors exemples. I és que, totalmente sense complexes, no va tenir cap objecció (ni vergonya) a assegurar que el triomf de la Selecció espanyola al Mundial va ser gràcies al Ministeri d'Igualtat. Sí, com ho llegeixen.

“Impagable el treball del Ministeri d'Igualtat per convertir Espanya en referent mundial”, va tenir la barra de publicar a les seves xarxes socials. No van ser els gols d'Olga Carmona, les passades d'Aitana Bonmatí o les parades de Cata Coll. Qui ha convertit Espanya en referent futbolístic mundial ha estat Irene Montero, segons Enrique Santiago. Veure per creure.

Així, que Espanya s'hagi proclamat campiona del món en futbol femení ha servit per, com a mínim, dues coses. Una, posar en valor el talent que hi ha actualment amb una generació irrepetible de futbolistes. I dos, posar en evidència aquells que aprofiten qualsevol fita per apropiar-se dels triomfs aliens només amb la intenció de treure rèdit polític o personal.

➡️ Política

Més notícies: