Pla mitjà de Santiago Abascal i Ignacio Garriga mirant a càmera, abraçats, somrient i fent el gest de victòria amb la mà
POLÍTICA

Santiago Abascal entra en campanya i avisa de la 'baralla fake' que hi ha a Catalunya

La Factoria Cultural de Terrassa es queda petita en la posada de llarg de Vox de cara a les eleccions catalanes


Aquest dijous, Vox presentava els seus quatre candidats per a les eleccions catalanes. Ho feia a la Factoria Cultural de Terrassa, que s'ha quedat petita per veure i escoltar Ignacio Garriga, líder del partit a Catalunya, i Santiago Abascal, que ha aterrat terres catalanes per fer la seva primera aparició a la precampanya electoral.

Algunes desenes de persones s'han quedat sense poder accedir al recinte, encara que tant Garriga com Abascal han volgut sortir a donar-los les gràcies pel suport rebut, ja no només en aquell moment, sinó al llarg dels tres anys que ha durat aquesta legislatura .

Dins la Factoria Cultural de Terrassa, que havia rebut pressions i amenaces de grups d'esquerres i independentistes per acollir l'acte de Vox, Ignacio Garriga i Santiago Abascal han rebut un bany de masses.

A primera fila es podia veure els altres candidats del partit per a les eleccions catalanes (Sergio Macián per Tarragona, Alberto Tarradas per Girona i Rafael Villafranca per Lleida). I també alguns dels dirigents més destacats del partit, com els diputats Mònica Lora o Joan Garriga o la número 6 per Barcelona, Júlia Calvet.

Pla general de l'acte de Vox a Terrassa amb desenes de persones aplaudint Santiago Abascal i Ignacio Garriga, situats al centre de la imatge

Abascal avisa de la 'baralla fake' que hi ha a les eleccions a Catalunya

En la primera aparició de Santiago Abascal a la precampanya catalana, el president de Vox ha advertit de la "baralla fake" que, afirma, estem veient a Catalunya "entre diferents forces polítiques". "La baralla entre Junts, ERC i el PSC, que són socis a Madrid i estan sostenint el govern de Pedro Sánchez, i alhora són culpables i còmplices de totes les seves polítiques", advertia.

Com ja fa temps que fa Ignacio Garriga, Abascal ha reivindicat Vox com "l'única alternativa". En aquest sentit, ha defensat la feina que ha fet la seva formació a Catalunya "denunciant el desafiament separatista i els problemes d'inseguretat que estan patint els catalans". Fins i tot quan això "ha suposat que ens intentessin emmordassar-nos al Parlament".

Què espera aconseguir Vox el 12-M?

Després d'aconseguir onze escons en la seva primera participació en unes eleccions catalanes, fa tres anys, Vox afronta aquests nous comicis amb ganes. Tot i que totes les enquestes auguren una important pujada per al PP, els mateixos sondejos pronostiquen que Ignacio Garriga podria igualar resultats o patir un lleuger descens.

Santiago Abascal ha parlat clar sobre aquesta qüestió. "Nosaltres al que aspirem és a consolidar les nostres posicions a Catalunya. El resultat el 2021 va ser extraordinari, a les eleccions municipals vam consolidar les nostres posicions i vam aconseguir 121 regidors. Estem convençuts que la denúncia dels problemes reals que pateixen els catalans, com la immigració il·legal i la inseguretat, faran que cada vegada més persones ens escoltin, és qüestió de temps que Vox acabi sent una força política determinant per al futur de Catalunya".

Ignacio Garriga apel·la a la 'rebel·lió del sentit comú'

El líder de Vox a Catalunya ha volgut reivindicar el seu partit i la feina feta al llarg d'aquests darrers anys. Ignacio Garriga ha animat els seus seguidors a la "rebel·lió del sentit comú" i a "donar una bufetada electoral a tots aquells que ens van dir que no tindríem lloc a Catalunya".

➡️ Política

Més notícies: