Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo, líder del Partit Popular, amb cara de preocupació
POLÍTICA

El somni de Feijóo mor en menys de 24 hores

Al líder del PP se li acaben les opcions per ser elegit president del Govern

L'optimisme s'havia apoderat d'Alberto Núñez Feijóo i del Partit Popular les últimes hores. La decisió de VOX de regalar els seus vots al PP per facilitar la seva investidura a canvi de res provocava un gir de 180 graus al panorama polític espanyol. La determinació del partit de Santiago Abascal havia obert un nou escenari per al PP, ja que sense VOX al govern, podria tenir més fàcil obtenir el suport de partits com el PNB. Un suport imprescindible per arribar a la Moncloa.

Però el somni de Feijóo no ha durat ni 24 hores. I és que el PNB ha deixat clar aquest dilluns al matí que no pensa ni parlar amb el líder del PP per facilitar-li una possible investidura. "El 24 de juliol" l'executiva del partit "va fixar la seva posició amb meridiana claredat", afirmen els nacionalistes bascos en un tuit. “Davant l'intent d'alguns actors polítics i mediàtics de construir una realitat alternativa, estimem oportú i convenient refrescar-ne la memòria”, sentencien.

Cal recordar que el 24 de juliol passat, els dirigents del PNB van acordar en una reunió la seva “negativa a iniciar converses de cara a facilitar una investidura” d'Alberto Núñez Feijóo.

D'aquesta manera, al líder del Partit Popular només li queda l'opció de convèncer Puigdemont i Junts per Catalunya. Cosa que, sobre el paper, sembla pràcticament impossible. Tot i l'esforç de VOX, el PP es queda gairebé sense opcions de poder investir Feijóo i els escenaris que ara es tornen a obrir són els que ja es contemplaven abans del cap de setmana passat. O Sánchez aconsegueix convèncer Junts o hi haurà noves eleccions a Espanya.

En qualsevol cas, ha sorprès en molts sectors la negativa del PNB de ni tan sols seure a parlar amb un PP que ja no governaria amb VOX. Els nacionalistes ja fan malabars de cara a les eleccions que se celebraran al País Basc el 2024. I la seva aposta per no veure's desbancats per Bildu és lliurar un xec gairebé en blanc a un PSOE que cada cop li posen tot més fàcil. I és que, a banda del PNB, també Bildu i Esquerra ja han deixat clara la seva prioritat de fer que Pedro Sánchez governi 4 anys més.

➡️ Política

Més notícies: