Imatge de Jaume Collboni assenyalant amb el dit durant un míting del PSC a Barcelona
POLÍTICA

Collboni passa a l'ofensiva contra el 'top manta'

La Guàrdia Urbana requisa més de 11.000 objectes en pocs dies

Jaume Collboni s'ha proposat tornar a deixar Barcelona guapa en nou mesos. Aquest és l'objectiu del Pla Ordena (Pla Endreça), que contempla una ambiciosa tasca policial i de neteja a les zones més degradades. El col·lectiu dels manters ja està vivint les conseqüències en primera persona.

El nou govern a l'ajuntament de Barcelona ha posat com a prioritats la seguretat i la neteja. Una de les mesures immediates ha estat reforçar la presència policial als carrers. Especialment a Ciutat Vella, on en pocs dies s'han requisat més d'11.000 productes de venda ambulant.

Els manters reconeixen sentir-se “perseguits” per la policia “com feia temps que no passava”. Diuen que sembla “l'època de Xavier Trias” com a alcalde. Una mostra de la mà dura amb què Jaume Collboni vol aturar el problema de l'incivisme i la degradació al centre de la ciutat.

Guàrdia Urbana contra manters

Cal destacar que el Pla Endreça encara no té encara partida econòmica. No és doncs un augment d'efectius policials, sinó una reorientació dels recursos. Ara els agents es concentren més a les zones on es localitzen els punts de venda ambulant, amb la intenció de dissuadir els manters.

Imatge de Jaume Collboni amb la mà a la barbeta en una postura reflexiva durant una sessió de fotos

Des de l'ajuntament no amaguen una intensificació de l'actuació contra el top manta, i defensen que "s'han de seguir requisant productes". També informen que a partir d'ara es faran balanços regularment de les actuacions.

Els afectats, en canvi, denuncien la persecució policial malgrat la disminució del nombre de manters en els darrers anys. Parlen de "criminalització del col·lectiu" i "objectiu polític" del nou govern. Per contra, afirmen que la seva presència no genera problemes de seguretat o d'incivisme.

Collboni emula Xavier García Albiol

La veritat és que fa més enllà del top manta que Barcelona fa anys que experimenta un ràpid i imparable procés de degradació. El pla del nou ajuntament té dues potes. D'una banda, l'enduriment de les sancions per incivisme, i de l'altra, el reforçament de la neteja i l'adequació de l'espai urbà.

Collboni eumula així a Xavier García Albiol, que en les primeres setmanes com a alcalde de Badalona ha posat mà dura contra l'incivisme. S'han dut a terme operatius policials a barris conflictius com Sant Roc. I s'ha posat èmfasi a desmantellar els mercats il·legals de venda ambulant.

➡️ Política

Més notícies: