Muntatge de Tomàs Molina i una piulada sobre un dirigent d'ERC
POLÍTICA

Les sonades faltes d'ortografia d'un dirigent d'ERC en un tuit sobre Tomàs Molina

El republicà ha escrit un text amb faltes d'ortografia i deficiències de cohesió

En un episodi que ha generat algunes reaccions a xarxes socials, un alt càrrec d'ERC ha estat el blanc de les crítiques a causa de les faltes d'ortografia en un tuit publicat al compte oficial de Twitter. Aquest alt càrrec és el vicepresident d'ERC a la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras. El missatge, destinat a elogiar el conegut meteoròleg i candidat republicà a les europees Tomàs Molina, no va passar desapercebut per als atents ulls dels usuaris de la xarxa.

Guiteras va escriure: “L'@TomasMolinaB és el meu ídol, dedicar-se a la política, al nivell que sigui, és per convenciment i ganes d'aportar a la societat. N'hi ha que potser no ho fan bé veu així però ell sense cap mena de dubte! I ho explica senzillament, tal com raja”.

Els errors ortogràfics al tuit han estat motiu de burla i crítica. En particular, es va assenyalar que "ben vé" s'hauria d'haver escrit "ben bé", i "senzillament" amb "z" en lloc de "c".

A més de les faltes d'ortografia, alguns usuaris també van criticar la manca de coherència gramatical al missatge. Cal saber si Guiteras sap fer servir un corrector automàtic o no.

Tomàs Molina al 'Col·lapse'

L'incident ha revifat el debat sobre l'ús correcte de l'idioma per part dels polítics i la importància de l'educació i la cura a la comunicació pública. Molts argumenten que els líders polítics han de ser exemple de correcció i precisió, ja que el seu ús del llenguatge influeix directament a la ciutadania.

No és la primera vegada que un polític és objecte de crítiques pel seu ús del llenguatge a les xarxes socials, i segurament no serà l'última. Mentrestant, el tuit de Guiteras continua circulant, demostrant una vegada més el poder i la repercussió de les xarxes socials a la vida política actual.

➡️ Política

Més notícies: