Muntatge d'Ignacio Garriga i el Parlament de Catalunya
POLÍTICA

El pronòstic d'Ignacio Garriga sobre qui serà el proper president del Govern

El líder de Vox a Catalunya té clar com s'acabarà la incògnita de la investidura: 'arribaran a un acord'

Alguns tenen més clar que altres qui serà el proper president de la Generalitat. A ERC, per exemple, hi ha dubtes. La militància sembla que es decanta per reeditar el procés i alguns quadres del partit com Junqueras o Alamany prefereixen el PSC. De moment, l'elecció d'ERC de votar Josep Rull com a president del Parlament té diverses interpretacions.

D'entrada, donar suport a Junts s'interpreta com un acostament a la repetició electoral i qui sap si una coalició processista. Tot i que altres veuen una simple reducció de danys per part d'ERC. És a dir, donar la presidència de la Mesa a Junts per aplacar els sectors més nacionalistes i, després, investir Salvador Illa. Entre els defensors de la darrera interpretació hi ha el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga.

“Arribaran a un acord”

Ignacio Garriga interpreta que l'acord de la federació barcelonina d'ERC amb el PSC per entrar a l'Ajuntament de Barcelona és l'avantsala del tripartit al Parlament. "El pacte a Barcelona és un avenç", li ha dit Ignacio Garriga a Gemma Nierga al Cafè d'Idees:

Igual que va fer Alejandro Fernández, Ignacio Garriga ha remarcat aquest costum processista de signar acords històrics constants i de fer la “jugada mestra”. Però al final, diu Garriga, ERC i PSC “arribaran a un acord” per fer president Salvador Illa. Cosa que interpreta com una mala notícia. “Seguiran impulsant l'agenda del separatisme. El senyor Illa comparteix agenda i objectius amb el separatisme”.

Per la resta, Garriga també ha fet referència a altres qüestions importants de la política catalana. Ha desitjat que Puigdemont torni a Catalunya “emmanillat i en un cotxe de policia” i ha dit sentir-se “profundament indignat” davant la possibilitat que l'expresident es presenti a una investidura. "No podem tolerar que entri com si no hagués passat res", ha conclòs.

➡️ Política

Més notícies: