Muntatge amb tuits sobre els Josep Maries

POLÍTICA

Qui són els 'Joseps Maries', el malnom que l'esquerra woke utilitza ara

"Josep Maria" és dels termes despectius favorits per referir-se als catalans que no són woke

Sovint en l'àmbit polític s'utilitzen tota mena de sobrenoms per desqualificar els oponents polítics. L'última invenció de l'esquerra woke catalana ha estat convertir el nom Josep Maria en una arma llancívola per ridiculitzar els catalans conservadors.

Segons s'entén de molts usuaris de Twitter, Josep Maria s'utilitza per menystenir homes blancs, catalans, heterosexuals i no d'esquerres. No és casualitat que utilitzin un nom tradicional català, molt utilitzat fa algunes dècades però gairebé en desús actualment.

Origen del terme

Els primers a utilitzar un nom per descriure un grup de població van ser l'esquerra nord-americana amb el nom Karen. Es referien a dones blanques de classe baixa i mitjana edat a qui atribuïen ser insuportables i suposadament perpetuadores del racisme i l'homofòbia.

A Espanya, el terme es va adoptar com a "Charo" però amb un altre significat, el d'una dona de mitjana o avançada edat votant del PSOE i canvia d'opinió sense qüestionar-se res. Aquest segon terme ha estat popularitzat per sectors crítics amb el govern de Pedro Sánchez, especialment després de les darreres eleccions.

Ús per l'extrema esquerra

L'extrema esquerra catalana no ha trigat a adoptar un terme similar per desqualificar aquells que no pensen com ells, els Josep Maries. Fent una breu cerca per X es pot veure com l'utilitzen. S'ha utilitzat per atacar aquells que critiquen el govern d'ERC o el wokeisme català.

La guerra entre Israel i Hamàs ha donat encara més vida al final, amb els catalans que no recolzen el grup terrorista sent etiquetats com a Josep Maries. També s'ha utilitzat per criticar aquells que es queixaven que les cantants Mushkaa i Bad Gyal haurien fet una cançó barrejant català i castellà.

Aparentment, els Josep Maries també són responsables de l'allau de comentaris contra la consellera Tània Verge o el fracàs de la Marató del 2023 (que tractava sobre la salut sexual). Els crítics contra l'incivisme i la violència que predominen a barris d'immigrants i els votants de Sílvia Orriols també han estat qualificats de "Josep Maries".

Tuit de Pol Molina, fill de Tomàs Molina sobre els Josepmaries

També s'ha sumat a la moda Pol Molina, fill de Tomas Molina (presentador de TV3 i l?últim fitxatge d'ERC), on critica l'alegria de certs sectors més aviat conservadors de l'independentisme per l?èxit electoral de Bildu al País Basc.

La bombolla de X de l'esquerra catalana també ha encunyat l'equivalent femení, a Montserrat o Pilar, patrones de Catalunya i Aragó, per afegir més burla a tot l'assumpte.

Tot i això, si alguna cosa deixa clar l'ús incrementat de "Josep Maria" és que l'oposició al wokeisme a Catalunya està clarament en ascens.

➡️ Política

Més notícies: