Muntatge de Dolors Feliu somrient, el logotip de l'Assemblea Nacional Catalana i una urna amb un vot amb una creu vermella a sobre

POLÍTICA

Els socis de l'ANC es carreguen la llista cívica

Els socis de l'ANC voten en contra d'una llista electoral per a les pròximes eleccions catalanes del 12 de maig

Aquest dissabte 16 de març, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) publicava els resultats de la seva consulta sobre si presentar una llista electoral a les pròximes eleccions catalanes. Tot per aconseguir que se segueix el camí 'correcte' (per a ells) i es faci efectiva la independència.

La Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, ha fet públics els resultats d'aquesta consulta, anomenada 'Llista Cívica', i no ha estat gaire positiu per a ells. Tot i que en el seu posterior discurs no ha volgut acceptar-ho.

Els resultats per a una 'Llista Cívica' cap a la independència

Avui, 16 de març, l'ANC feia públic els resultats de la consulta sobre una llista electoral per a les pròximes eleccions catalanes del 12 de maig.

I és que tot i que tots els votants formen part de l'ANC, el resultat ha estat NO. Amb un total de 7.599 vots, el NO ha guanyat amb un total de 3.758 vots (49,45%).

Tweet de l'Assemblea Nacional Catalana amb els resultats de la seva consulta el 16 de març de 2024

Amb aquest resultat, encara que és molt a prop del SÍ, amb un total de 3.660 vots (48,16 %), la proposta ha estat rebutjada. Per tant, l'Assemblea no presentarà llista electoral aquestes pròximes eleccions.

La presidenta no accepta un NO rotund

Posteriorment, en presentar els resultats, la Dolors Feliu, presidenta de l'ANC, ha volgut fer una reflexió sobre ells. Tot i que clarament ha guanyat el NO, ella no es dona per vençuda i creu que en un futur aquests resultats poden canviar.

Segons Feliu, aquest NO l'entén com un NO per ara. "Un no per a aquestes eleccions del 12 de maig del 2024; però és un clar avís als partits", deia en senyal d'advertiment.

Per les seves paraules, han estat ells els que han posat la independència al centre de debat del país i al centre de la seva lluita. La presidenta de l'ANC no es dona per vençuda: "Per això, en aquests moments la lluita és més viva que mai. Avui no s'acaba res".

L'Assemblea no es rendeix i continuarà amb allò que creuen que és la seva lluita. I encara que avui hagi sortit un no, no es rendiran i intentaran influir al Govern que entri en aquestes pròximes eleccions.

➡️ Política

Més notícies: