Pla general d´una manifestació constitucionalista a Barcelona. Diversos manifestants subjecten una bandera espanyola gegant mentre llueixen samarretes amb el logotip de Ciutadans d'un cor format per les banderes de Catalunya, Espanya i Europa
POLÍTICA

Societat Civil Catalana convoca una gran manifestació a Barcelona contra l'amnistia

Volen emular la gesta del 8 d'octubre del 2017

"En defensa de lʻEstat de dret, convoquem els ciutadans a una manifestació unitària el proper 8 dʻoctubre al centre de Barcelona". És la convocatòria de Societat Civil Catalana per fer front a la llei d'amnistia que negocien Junts i el PSOE. Així ho han anunciat a les seves xarxes socials.

Sota el lema “no en nom meu, ni amnistia, ni autodeterminació”, l'entitat cívica fa una crida als constitucionalistes per mostrar el seu rebuig als plans de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont. Serà a l'aniversari de la gran manifestació que el 2017 va disputar per primera vegada els carrers al separatisme.

L'independentisme es va manifestar ahir a Barcelona, apropiant-se una vegada més de la Diada de l'11 de Setembre. El constitucionalisme vol tornar a arrabassar-los allò que “els carrers seran sempre nostres”. Per això, la convocatòria d'aquesta manifestació.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Societat Civil Catalana, entitat nascuda el 2014 per fer front a la radicalització del nacionalisme català, convoca aquesta manifestació davant del que consideren una amenaça nacional. Afirmen que el context és tan perillós com el del 2017. I criden a la mobilització per defensar l'Estat de Dret.

Contra l'amnistia i el referèndum

Els constitucionalistes es manifestaran contra la llei de l'amnistia que negocien PSOE i Junts, i que només pot ser el principi de la reactivació del Procés. També com a rebuig al referèndum, que els partits plantegen com a pas previ a la declaració d'independència. Tot plegat, amb el beneplàcit del PSOE i Sumar, disposats a qualsevol concessió per aconseguir l'objectiu de la investidura.

SCC vol “visibilitzar i donar veu a tots els ciutadans catalans i de la resta d'Espanya” que s'oposen a “negociar qüestions que minin el sistema democràtic i de llibertats emanat de la nostra Constitució”.

Manifestació constitucionalista amb una dona en primer pla amb una samarreta rosa i el lema 'Sánchez vete ya'. De fons, diversos manifestants amb banderes espanyoles i de Tabarnia i una foto de Pedro Sánchez amb el nas allargat i la frase 'alta traïció'

"Fa només sis anys vam haver de convocar la primera manifestació massiva per frenar el cop", recorda l'entitat. Va ser un 8 d'octubre del 2017, i ara ho tornaran a fer sis anys després.

“Els secessionistes van aprendre que no valia la pena penedir-se'n, fins i tot podien presumir que ho tornarien a fer. Els seus envits han aconseguit la impunitat i minar la força de l'Estat i la credibilitat”, diu el comunicat de Societat Civil Catalana.

Catalunya és Espanya

SCC reivindica que “Catalunya és Espanya” i que “els anys de més esplendor han estat els que hem construït junts”. Lamenta que “fa dècades que els nacionalistes han decidit portar-nos a la decadència i l'enfrontament”. També adverteixen que “comerciant amb els seus vots al Congrés han aconseguit cessions que han consolidat el seu règim supremacista”.

Pel que fa al PSOE i Sumar, es pregunten si “encara queda algun dubte que la cessió permanent als nacionalistes en qüestions territorials és un camí equivocat”. O que "mirar cap a una altra banda amb la política lingüística del secessionisme ha portat a l'exclusió de l'espanyol". O que “l'indult ha elevat les exigències a un nivell superior com l'amnistia”.

Per tot això, i perquè segons SCC "ni l'amnistia ni l'autodeterminació tenen cabuda en el nostre ordenament jurídic", convoquen la manifestació del 8 d'octubre.

➡️ Política

Més notícies: