Primer pla de Pedro Sánchez amb cara de circumstàncies
POLÍTICA

Un sindicat de la Guàrdia Civil a Sánchez: 'L'amnistia seria un cop d'estat'

El sindicat Jucil alerta que perdonar els polítics processistes seria 'dictatorial' ja que 'trenca l'estat de dret'

Els guàrdies civils s'han atipat del flirteig entre Pedro Sánchez i els partits processistes. El principal sindicat de la Guàrdia Civil, Jucil Nacional, ha llançat una seriosa advertència sobre les negociacions que el PSOE i Sumar mantenen amb ERC i Junts per Catalunya.

Jucil ha emès un comunicat dur en què deixa clar que, per a ells, concedir l'amnistia seria "un cop d'estat dictatorial". I és que, segons la seva opinió, perdonar aquests delictes significaria "que un poder s'imposa sobre els altres dos". Cosa que "trenca l'estat democràtic i de dret".

El sindicat reivindica “la separació de poders”. "El govern està autoritzat a perdonar delictes a delinqüents confessos i condemnats, però no té autoritat per decidir què és delicte o no, aquesta és una tasca del Parlament", justifiquen. Per a Jucil, "si un govern s'autoritza a si mateix per decidir què és delicte, en realitat estaríem davant d'un cop d'estat dictatorial".

A més, denuncien que "una amnistia" convertiria en "il·legítimes" les "ordres que van donar els responsables al seu dia i el patiment dels guàrdies civils que van vetllar i van ser ferits perquè es complissin". I rematen que, si es concedeix aquest perdó, "seria inacceptable en un estat de dret, però sí molt habitual a les dictadures".

Aquesta associació de guàrdies civils deixa clar que cal respectar la separació de poders que hi ha a Espanya. "El Parlament elabora les lleis, el govern les executa i els tribunals fan que aquestes es compleixin", recorden.

D'aquesta manera, el sindicat Jucil s'uneix a les moltes crítiques que el govern de coalició està rebent en funcions per negociar aquesta polèmica amnistia amb Carles Puigdemont i el processisme en general. Des de fa dies, sectors de la judicatura i diversos sindicats policials han condemnat les intencions de Pedro Sánchez. De fet, fins i tot veus de dins del PSOE no veuen bé concedir l'amnistia a aquells que van desafiar l'estat ja fa 6 anys. I encara més, si aquest perdó es concedeix per satisfer les ànsies de Pedro Sánchez de continuar sent president del Govern espanyol.

➡️ Política

Més notícies: