Primer pla de Carles Puigdemont
POLÍTICA

El PP admet contactes amb Puigdemont

Feijóo ha explicat les raons

Segueix la polèmica per l'acostament del PP d'Alberto Núñez Feijóo a Carles Puigdemont dins el marc de les negociacions per la investidura. Si fins ara era un secret de domini públic, ara el líder dels populars ha admès públicament que sí que hi va haver contacte. A molts els vénen al cap aquelles paraules d'Alejandro Fernández.

En una entrevista a Telecinco, Feijóo ha admès haver mantingut contactes amb Junts, el partit de Puigdemont. Tot seguit, ha recalcat que van rebutjar entaular qualsevol negociació en conèixer les seves exigències. Aquestes són l'amnistia i el reconeixement del dret d‟autodeterminació per a Catalunya.

El president dels populars vol tancar així la polèmica al voltant del seu acostament als independentistes. Això va provocar un enfrontament amb el líder del PP català, i va causar inquietud entre altres líders territorials. Aquestes són les explicacions del mateix Feijóo.

Feijóo s'explica

El president del PP admet que hi va haver contactes amb els postconvergents, però nega que hi hagi negociació. "Junts ha volgut parlar amb nosaltres", ha dit, "i nosaltres hem escoltat alguns plantejaments". Però qualsevol possible entesa va saltar pels aires després de la conferència que va fer Puigdemont a Brussel·les dimarts passat.

Primer pla d'Alberto Nuñez Feijóo amb cara seriosa

Segons Feijóo, va descartar les negociacions amb Junts en conèixer “en directe” les “indignes” condicions que va plantejar Puigdemont. "Nosaltres no ho acceptem", ha dit, "preferim anar a l'oposició que acceptar unes condicions inassumibles per a l'Estat espanyol".

Feijóo ha justificat els contactes amb Junts. Segons ha dit, “l'encàrrec” del Rei per formar Govern comporta una responsabilitat que l'obliga a reunir-se amb tots els partits excepte amb EH Bildu. Un cop conegudes les exigències de Junts, les qualifica de “retrets moralment i èticament”.

Conflicte amb el PP català

Feijóo no ha volgut revelar els noms dels que van portar les converses entre el PP i Junts. Sí que ha reconegut que hi va haver contactes entre representants dels dos partits a l'àmbit municipal. A més, ha afirmat que promourà mocions a nivell autonòmic i local per fer front a les intencions de Sánchez i Puigdemont.

El simple fet que Feijóo s'obrís a conversar amb els de Puigdemont va ser vist com una traïció inacceptable pels populars catalans. Així ho va expressar Alejandro Fernández, desafiant la direcció nacional del partit a les xarxes socials.

A més, a les seves files internes molts líders territorials s'han rebel·lat contra l'erràtica política de Feijóo en uns moments tan delicats. Creuen que davant del desafiament de l'amnistia i el referèndum, el PP ha d'evitar aquest tipus de coquetejos. En els darrers dies, Feijóo ha reunit els barons per aclarir la seva posició i revalidar la seva estratègia.

➡️ Política

Més notícies: