Daniel Sirera, del PP, mostrant quatre dits en un passadís amb columnes i text "AMB 4 ANYS" a la part inferior.
POLÍTICA

Sirera carrega contra Collboni per la polèmica ciutat convidada a les festes de BCN

El líder del PP a l'Ajuntament recorda que Collboni 'no podria ser alcalde' a la ciutat que ell mateix ha convidat

Com cada any, les festes de la Mercè de Barcelona acullen una ciutat estrangera com a ciutat convidada. Aquest any, l'alcalde Collboni ha decidit convidar la ciutat marroquina de Casablanca. Això ha provocat una polèmica amb el grup parlamentari del PP a l'Ajuntament, que condemna la invitació.

Respecte als drets humans

En un vídeo publicat a xarxes socials, el president del grup parlamentari del PP, Daniel Sirera, ha informat que ha enviat una carta a l'alcalde Collboni. En ella li demana que no convidi Casablanca a la Mercè. El motiu, explica Sirera, és que és una ciutat que no respecta els drets humans i, sobretot, l'homosexualitat.

Home calb amb barba parlant a una conferència de premsa amb un fons blau i el logotip del PP.

"El Collboni mateix no podria ser alcalde de la ciutat de Casablanca", diu Sirera en referència a l'homosexualitat de l'alcalde. “L'homosexualitat està castigada fins i tot amb quatre anys de penes de presó”, explica Sirera en referència a la legislació marroquina.

Així mateix, no sols demana no convidar a Casablanca, sinó que exigeix a l'alcalde que “reivindiqui” davant les autoritats de Casablanca els drets humans, entre ells el respecte a la lliure orientació sexual:

La qüestió de l'islam agafa velocitat

Deixant al marge els interessos purament electorals i propis de la confrontació política, aquesta crítica de Daniel Sirera no és una anècdota o una simple polèmica.

Per contra, arriba en un moment en què la qüestió de l'islam a Occident adquireix cada cop més pes social i polític. Encara més a Catalunya, que té la comunitat musulmana més gran d'Espanya.

Aquí hi ha, per exemple, les agres polèmiques que han involucrat, sobretot, Vox i Aliança Catalana. Sense anar més lluny, l'alcaldessa de Ripoll i diputada al Parlament, Sílvia Orriols, va ser multada amb 10.001 euros per sostenir que “l'islam és incompatible amb els valors occidentals”.

Jaume Collboni somrient amb la mà alçada

Cal destacar que la Mercè de l'any passat, amb Collboni ja d'alcalde, també va protagonitzar una polèmica vinculada a l'islam. El motiu va ser que la pregonera va ser l'escriptora i activista d'origen marroquí, Najat el Hachmi, que en el seu discurs va presentar crítiques molt dures cap a l'islam i la implantació de les seves dinàmiques misògines a Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: