Primer pla de la periodista catalana, Ángels Barceló
POLÍTICA

Àngels Barceló es passa de frenada amb una greu acusació a l'alcalde de Tossa de Mar

La periodista catalana, molt crítica amb Martí Pujals per haver-se mostrat preocupat per l'arribada de 200 il·legals

Tossa de Mar s'ha situat al centre del debat polític. L'arribada de 200 immigrants il·legals a aquest petit poble de 6.000 habitants ha generat molta controvèrsia. I és que no són pocs els que no veuen bé que una localitat tan petita es vegi obligada a rebre aquesta quantitat desproporcionada d'irregulars a un dels hotels del municipi. Vénen de Níger, Mali i Nigèria, la majoria són homes i asseguren que estaran a Tossa durant un mes. Amb tot pagat i encara amb la temporada turística en marxa.

L'alcalde de Tossa de Mar, Martí Pujals (de Junts), va ser el primer a alçar la veu. Considera “desproporcionada” la xifra que haurà d'acollir obligatòriament el municipi. I és que aquests 200 immigrants il·legals representen més del 3% de la població. És a dir, és com si Barcelona ciutat hagués d'acollir, d'un dia per l'altre, 54.000 estrangers que van entrar il·legalment al país.

Platja de Tossa de Mar, a Girona

Una part de l'espectre polític entén Pujals. Començant pel seu partit, Junts, però també altres formacions com Vox o Aliança Catalana, que també s'han pronunciat al respecte. Evidentment, l'esquerra ha aprofitat les paraules de l'alcalde per criticar, des de la distància i la comoditat, el posicionament de l'alcalde.

La periodista Àngels Barceló a Cadena SER

Entre aquest sector hi ha Àngels Barceló. La periodista catalana de la Cadena SER s'ha pronunciat aquest dimarts des dels micròfons del seu programa a escala estatal. I ho ha fet per abocar unes greus acusacions cap a Martí Pujals. Aquestes han estat les polèmiques paraules de Barceló a l'espai Hoy por Hoy:

“Ahir vam saber que l'alcalde de la localitat turística catalana de Tossa de Mar, de Junts, no li sembla bé l'arribada ara de 200 migrants adults acollits procedents de Mali, Níger i Nigèria. No li sembla bé ara perquè diu que la temporada turística encara no s'ha acabat i que l'arribada d'aquests migrants, per a la imatge d'aquesta localitat idíl·lica, no és gaire apropiada. A més de dir que no hi ha lloc per a ells. Una localitat que acull habitualment milers de turistes. 200 negres no hi caben”, ha expressat la periodista catalana.

D'aquesta manera, Àngels Barceló acusa indirectament de racista l'alcalde de Tossa de Mar, assegurant que les seves crítiques a l'arribada d'immigrants il·legals es deuen al seu color de pell. I ho fa fent malabars i comparant l'arribada de turistes, que vénen per un temps limitat, amb bitllet de tornada i paguen totes les taxes i els impostos que toquen, amb l'arribada d'immigrants il·legals, dels quals no se'n saben els antecedents, ni de què viuran, ni evidentment pagaran impostos atesa la seva insolvència. De fet, la seva estada a l'hotel de Tossa de Mar es pagarà amb diners del Ministeri de l'Interior. És a dir, amb diners dels contribuents.

➡️ Política

Més notícies: