Furgoneta de Correos
POLÍTICA

Fins i tot els sindicats es queixen de Correus i el vot per correu

CCOO i UGT denuncien la 'nefasta gestió i planificació'

Els sindicats CCOO i UGT han emès un dur comunicat contra la situació a Correus a cinc dies de les eleccions. Falten 48 hores perquè finalitzi el termini per votar per correu. Gairebé mig milió d'espanyols segueixen sense poder-ho fer i el temps s'acaba.

Aquestes eleccions són atípiques perquè es produeixen en període estiuenc i s'han duplicat les sol·licituds de vot per correu. Correus va prometre reforçar la plantilla, però els sindicats han denunciat la manca de personal. Davant el risc que molts espanyols es quedin sense votar, els sindicats han trencat el silenci.

CCOO i UGT carreguen directament contra el director de Correus, Juan Manuel Serrano, per la seva “nefasta gestió i planificació”. Cal recordar que Serrano és una persona de la màxima confiança de Pedro Sánchez. I això ha desfermat tota mena de suspicàcies.

Mesures que arriben tard

Els sindicats denuncien que les mesures adoptades per Correus arriben tard. Per exemple, l'augment de les contractacions, amb la signatura de 19.400 nous contractes per reforçar la plantilla. També l'ampliació de l'horari de les oficines, els repartiments extraordinaris i les hores extra per arribar a totes les cases.

Imatge d'una persona introduint una carta d'una votació en una urna

Els sindicats afirmen que la seva pressió va ser clau perquè el president de Correus engegués aquestes mesures. De fet, critiquen la manca de relació de Correus amb els sindicats.

On es mostren més crítics és a l'“apagada informativa decretada per Correus des de l'inici de la campanya”. Consideren "inacceptable" la "dilatació premeditada de l'exigència d'una reunió amb tots els sindicats". L'objectiu era “buscar solucions conjuntes al problema que s'acostava”.

Els sindicats, contra Sánchez

Davant de l'allau de crítiques, el president del Govern ha negat que hi hagi un problema amb el vot per correu. De fet, ha acusat Feijóo d'embarrar la campanya posant el dubte sobre Correus. La denúncia dels sindicats deixa en mal lloc a Pedro Sánchez.

D'una banda, denuncien que només s'hagin reunit una vegada tenint en compte la gravetat de la situació. D'altra banda, acusen a Correus d'haver amagat dades i lloen l'esforç extra de la plantilla. Això demostra que efectivament han estat en risc els vots de milions d'espanyols.

➡️ Política

Més notícies: