Imatge detall d'una jaqueta dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Els sindicats dels Mossos esclaten: 'Estem desprotegits'

Després dels darrers disturbis a Salt

Els aldarulls viscuts aquest cap de setmana a la comissaria que comparteixen a Salt (Girona) els Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'aquest municipi ja han generat les primeres reaccions. Així, tres dels principals sindicats policials catalans (SAP Mossos, SIP Fepol i SME Mossos) denuncien una cosa certament greu: els agents se senten sols i desprotegits. I se senten així en una situació més que complexa en què fins i tot el Ministeri de l'Interior admet que els delictes creixen a Catalunya.

Alt i clar

La sensació, i així ho indiquen portaveus de les tres organitzacions sindicals, és comú a tots els cossos policials de Catalunya. “Ho diem alt i clar, la policia té la sensació que avui dia està absolutament sola. Davant d'aquells que ens ataquen, estem clarament desprotegits i no aguantarem gaire més situacions com aquestes”, diuen. Vinculen els disturbis de Salt als viscuts recentment a Manresa i Molins de Rei.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Què va passar a Salt?

A Salt, els disturbis es van iniciar quan els Mossos van portar a la comissaria de la localitat un individu amb l'única finalitat de comprovar-ne el passaport. Al cap de poc, es van personar a les dependències dos subjectes que, aprofitant una distracció dels agents, van intentar endur-se el detingut.

Fora, entre deu i quinze persones, envoltaven la comissaria, però no hi van arribar. Hi eren amb l'objectiu d'ajudar els tres individus que hi eren a dins. Set han estat identificats i denunciats per insults i amenaces. Els tres individus de l'interior han estat detinguts per atemptat contra els agents i desordre públic.

Els sindicats policials adverteixen el Govern, el Parlament i els ajuntaments que “no poden mirar cap a una altra banda” i “ignorar” uns fets que no són “ni aïllats ni normals”. A més, apunten, “posen en evidència la deslegitimació” que pateixen les forces de seguretat.

Espadaler

Ramon Espadaler, actual diputat del PSC i, al seu dia, conseller d'Interior, ha opinat sobre la qüestió. Qualifica els fets d'“intolerables” alhora que expressa el seu suport a la Policia Local de Salt i als Mossos. Els sindicats SAP, SIP i SME indiquen que Catalunya “es mereix una policia forta i respectada amb capacitat per donar resposta als reptes que enfronta”.

➡️ Política

Més notícies: