Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara de resignació i de fons una plana general de la manifestació contra l'amnistia de Barcelona amb banderes d'Espanya
POLÍTICA

Pere Aragonès qualifica de 'fracàs' la manifestació contra l'amnistia

El processisme es conjura per rebaixar la protesta de Societat Civil Catalana

300.000 persones s'han congregat aquest diumenge a Barcelona per dir “No en el nom: ni amnistia ni autodeterminació” , segons Societat Civil Catalana. En canvi, la Guàrdia Urbana de Barcelona, controlada pels socialistes, ha rebaixat aquesta xifra fins als 50.000. Més enllà de les dades, el que és una evidència és que el constitucionalisme ha fet una demostració de força a la manifestació més multitudinària de aquest ampli espai polític en els darrers sis anys.

Tot i les imatges en què es veu el Passeig de Gràcia de la capital catalana a vessar de gent, Pere Aragonès no ha dubtat a titllar de “fracàs” la convocatòria de Societat Civil Catalana. Ho ha fet, a més, per atacar el PP i Vox, afirmant que “l'únic missatge i projecte que tenen per a Catalunya és la venjança, la repressió i l'odi”.

D'aquesta manera, el president de la Generalitat dona per bones les dades de 50.000 assistents que ha facilitat la Guàrdia Urbana de Barcelona. Queda lluny l'11 de setembre d'aquest any, quan tot el processisme va sortir a criticar la policia barcelonina per haver afirmat que la Diada va comptar amb 150.000 manifestants.

Aleshores, la Guàrdia Urbana de Barcelona tenia zero credibilitat per haver donat aquesta dada. Ara, en canvi, tenen tota la credibilitat del món després de rebaixar fins a 50.000 la xifra d'assistents a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana. El Govern i Esquerra, doncs, torna a fer el que fa anys que fa, que no és altra cosa que secundar les posicions del PSOE en funció dels seus interessos: un dia són el 155 i l'endemà són els seus aliats. Segons el seu relat, la mateixa policia barcelonina que l'11S no sabia comptar, avui ho fan a la perfecció.

També els mitjans subvencionats del processisme han sortit ràpidament a definir com a “fracàs” l'acte multitudinari que s'ha viscut aquest diumenge a Barcelona. VilaWeb ha fet servir aquest terme per rebaixar l'eufòria constitucionalista que s'ha respirat aquest migdia a la capital catalana. Mentrestant, NacióDigital ho qualificava de “clam descafeïnat”. ElMón optava per afirmar que l'acte de SCC havia “punxat”.

AMNISTÍA-BARCELONA? EN DIRECTO: FEIJÓO y ABASCAL ASISTEN a la MARCHA de SOCIEDAD CIVIL CATALANA |

➡️ Política

Més notícies: