Muntatge de fotos de primer pla de Carles Puigdemont i Sílvia Orriols, tots dos amb rostre mig somrient
POLÍTICA

Sílvia Orriols vol arribar al Parlament: com afectarà els partits processistes

La candidatura d'Aliança Catalana promet moure el tauler polític

Aliança Catalana ha confirmat aquests darrers dies que ja treballa per poder presentar-se a les properes eleccions al Parlament de Catalunya . Els comicis catalans encara no tenen data de convocatòria, però fins i tot el mateix Govern assumeix internament que no passaran més de dotze mesos. Serà, doncs, una lluita contra el temps de Sílvia Orriols perquè el seu partit municipalista -que només té regidors a tres pobles- aconsegueixi comptar amb una estructura territorial.

La formació nascuda a Ripoll ha de crear una estructura des de zero. Necessita quadres a les quatre demarcacions, personal de confiança per organitzar un partit des del no-res, però Sílvia Orriols assumeix que ha arribat el moment. La poca traça dels partits processistes -Junts, ERC i la CUP- l'ha situat al centre del debat polític durant setmanes i ho aprofitarà.

Aliança Catalana compta amb dues cartes que avui dia no tenen les altres formacions indepes. En primer lloc, no va formar part del Procés i és obertament contrària al que va passar després del 2017. Sílvia Orriols assenyala les incoherències d'ERC, Junts i la CUP i els culpa de fer tot el contrari del que prediquen. Pot, per tant, recollir el descontentament del votant que diumenge que ve ha decidit abstenir-se.

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

Les polítiques que proposa amb la immigració que no es vol integrar és el seu segon as a la màniga. És l'únic partit amb Vox que no té por de saltar-se la dictadura política bonista. Hem escoltat moltes vegades Sílvia Orriols demanar mà dura contra aquells que formen guetos, que van escoltar l'Iman de Ripoll demanar matar infidels i no van fer res. Aliança Catalana és la primera formació indepe que en parla i està recollint moltes adhesions amb aquest discurs.

No cal ser gaire llest per saber que Aliança Catalana té totes les paperetes per entrar al Parlament si és capaç d'elaborar llistes a les quatre demarcacions. I la seva aparició afectarà més del que es pensen Esquerra, Junts i la CUP. Primer de tot, perquè els obligarà a fixar posicions.

Esquerra haurà de tornar a hissar la bandera 'antifeixista' que tan pobres resultats els està donant aquests últims dies. La CUP voldrà fer de contrapès, però encara desconeix que bona part dels seus votants tenen un component identitari que els acosta a Orriols. Finalment hi ha Junts, que segueix sense ideologia marcada més enllà del seguidisme bonista. Molts votants juntaires aplaudeixen Aliança Catalana, i ho saben.

Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols

Més divisió indepe, menys diputats processistes

Sílvia Orriols pot superar el 3% dels vots a totes les demarcacions catalanes, sobretot a Girona, Lleida i Tarragona. I és en aquestes tres províncies on el processisme aconsegueix els diputats necessaris per governar gràcies a la Llei d'Hondt, que els sobrerepresenta. Amb Aliança Catalana patiran electoralment, no només pel relat.

El partit nascut a Ripoll no arribaria al Parlament per ser un apèndix d'ERC o de Junts. Exigiria unilateralitat per una banda i polítiques valentes amb la immigració de l'altra. Parlaria de les mesquites salafistes, del poc respecte de l'Islam a la dona a Catalunya i dels barris on la policia catalana ni hi entra. Aliança Catalana mourà el tauler polític i posarà un mirall davant dels processistes: les mentides amb la independència i el bonisme inoperant.

No és estrany que Esquerra, la CUP i Junts per Catalunya s'hagin posat d'acord per silenciar Sílvia Orriols . La seva aparició posa en perill el seu sistema actual, la seva majoria parlamentària i la falsa pau social que volen vendre.

➡️ Política

Més notícies: