Primer pla de Sílvia Orriols somrient i mirant a càmera a la plaça de l'ajuntament de Ripoll
POLÍTICA

Sílvia Orriols respon a la possible moció de censura de Junts a Ripoll

L'alcaldessa es mostra ferma davant els rumors d'una maniobra per arrabassar-li el govern municipal

A les darreres hores ha anat prenent força la idea d'una moció de censura a Ripoll promoguda per PSC, ERC i la CUP -amb la col·laboració necessària de Junts. La dimissió de la regidora de Junts, Manoli Vega, ha alimentat els rumors. A Aliança Catalana comença a estendre la sensació que darrere de tot això hi ha Carles Puigdemont, que estaria pressionant la nova direcció local per unir-se a la moció contra Sílvia Orriols.

La realitat és que la moció de censura el govern de Ripoll planeja des que Sílvia Orriols va prendre la vara d'alcaldessa. Però les diferències entre Junts i el bloc de l'esquerra, i sobretot els problemes per consensuar un candidat alternatiu, han frustrat aquesta possibilitat. La mateixa Orriols reia divendres passat de la idea d'una moció, recordant que de moment ja han dimitit tres membres de l'oposició.

A Ripoll tothom parla de la moció de censura que els grups de l'oposició haurien pactat. Potser em tombaran. Però de moment, jo ja he vist com dimitien 3. La guerra amb què intenten desgastar-nos, els desgasta a ells. Governant oa l'oposició, nosaltres persistirem! 7:33 p.m. · 13 set. 2024 · 79 mil Reproduccions

Ara, amb la possibilitat real d'una moció de censura, l'alcaldessa de Ripoll ha mostrat la fermesa en la posició: “Ens mantindrem fidels al programa electoral que els ripollencs van avalar a les urnes”.

Orriols ha afirmat que "no ens tremolarà el pols" i ha recordat que "la seva coalició no l'ha avalat ningú".

El tweet de l'alcaldessa de Ripoll ha suscitat molts suports a les xarxes socials, on s'ha consolidat la idea que tot ve de Carles Puigdemont. Creuen que respon als “successius errors en la seva trajectòria i el seu descens vertiginós”. Adverteixen que “si Puigdemont fa una moció a Orriols, a les properes eleccions sortirà mal parat”.

"Si Puigdemont s'equivoca a Ripoll, quedarà molt clar qui són els únics independentistes", afirmen. Estan segurs que “el que passi a Ripoll afectarà tot el principat”, i que “el suport de Junts a la moció seria la seva desaparició a nivell nacional”.

Por a Junts?

Martí Hildebrand, de l'òrbita d'Aliança Catalana, afirma que “l'alarmisme del sistema partitocràtic català és comprensible” perquè “s'hi juguen tots els privilegis”. Com a “assessors, dietes, cotxes oficials, etc”.

“Que una dona de classe treballadora que no els deu res els pugui fer fora, genera pànic”, afegeix.

Aquest tweet posa a sobre la por de Junts al creixement d'Aliança Catalana, en competència per un mateix espai electoral. Això coincideix amb l'auge de Sílvia Orriols en detriment de Carles Puigdemont, una de les raons principals per les quals l'expresident estaria maniobrant per unir-se a la moció de censura. Tot això ha provocat una guerra entre Aliança Catalana i Junts, i entre Orriols i Puigdemont, per l'hegemonia del nacionalisme conservador.

➡️ Política

Més notícies: