Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

Sílvia Orriols se les té amb un col·laborador de TV3

L'alcaldessa li ha retret que passi de l'espanyol al català quan la xarxa social permet la traducció automàtica

L'alcaldessa de Ripoll i el periodista Pere Mas han tingut una petita enganxada a les xarxes socials. El motiu, lingüístic. Es coneix que Mas va respondre en espanyol a la publicació d'una notícia sobre Orriols, cosa que l'alcaldessa li ha retret.

Orriols i el periodisme català

Pere Mas és un dels periodistes amb més influència dins del panorama periodístic català. Col·laborador en diversos canals comunicatius com RAC1, és conegut per haver estat director del 'FAQs'. És molt actiu en xarxes socials i, en definitiva, una peça important al periodisme oficialista català.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Ripoll no necessita presentació a hores d'ara. La seva relació amb TV3 és més aviat dolenta i se serveix de X per expressar-se. El posicionament identitari d'Orriols entra habitualment en conflicte amb TV3: l'última polèmica va ser l'equiparació amb Vox.

En el que sí que coincideixen, però no amb la mateixa intensitat, és al nacionalisme lingüístic. És ben conegut el nacionalisme de l'alcaldessa Orriols i també el de TV3. La topada ha vingut precisament per aquí:

S'ha de canviar d'idioma?

La polèmica és una concreció del debat dins si cal canviar de llengua o si, per contra, cal mantenir-se al català. El periodista Pere Mas sembla que sí que canvia quan ho considera oportú. "Quan em dirigeixo a un espanyol li parlo en espanyol de la mateixa manera que amb un anglès ho faig en anglès", ha dit.

Des d'una visió més estricta del nacionalisme lingüístic, l'alcaldessa Orriols li retreu irònicament que canviï d'idioma. “Casualitat que tu hi renunciïs...”. I li assenyala que X tradueix automàticament els missatges perquè "així ningú ha de renunciar a escriure en la seva llengua”.

Mas ha aprofitat per deixar caure que parla 4 idiomes. I també per enviar-li un encàrrec a l'alcaldessa: “no renuncio al català i miro de no embrutar-ho amb actituds sectàries, excloents i racistes”. La topada, en definitiva, es manté dins dels marges de les temàtiques catalanes.

➡️ Política

Més notícies: