Immigrants asseguts a terra després de la seva arribada en piragua a Tenerife
POLÍTICA

El Gobierno vol obligar a les comunitats autònomes que acullin menors immigrants

Les Illes Canàries estan desbordades després d'haver rebut més de 40.000 immigrants l'any 2023, 4.521 dels quals són menors no acompanyats.


Les comunitats autònomes s'hauran de posar les piles pel que fa a la recepció d'immigrants. Així s'ha conegut després que la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, s'hagi reunit amb el president canari, Fernando Clavijo.

Espanya va ser el segon país europeu que va rebre més migrants irregulars

Les Illes Canàries van acollir el passat any 2023 un total de 40.027 migrants i Clavijo assegura que estan “desbordats”. A més, lamenta que “4.521 són nens i nenes” ara mateix sota la tutela de les autoritats, als quals no poden “garantir un projecte de vida”. És per això que el president canari demana que es planifiqui bé el que passi el 2024.

Cal tenir en compte que Espanya va ser el segon país europeu que va rebre més migrants irregulars després d'Itàlia. En total, 52.945 persones van entrar al país, un 76% més que el 2022.

I, tot i així, la situació no sembla aturar-se en aquest inici del 2024. Tres embarcacions amb 95 migrants a bord van arribar recentment a les illes de Fuerteventura, Gran Canària i Tenerife.

"El repartiment de menors ja no és una qüestió de solidaritat opcional"

Per aquest motiu, la ministra ha llançat un missatge a la resta de comunitats autònomes, tot afirmant que “el repartiment de menors ja no és una qüestió de solidaritat opcional”. Alhora, Saiz ha confirmat que s'impulsarà una norma legal per a la distribució obligatòria dels menors migrants entre les comunitats.

L'arribada de migrants no acompanyats ja va ser un tema de debat recentment a Catalunya. El mes de desembre passat el Ministeri ja va anunciar la creació a Tàrrega (Lleida) del primer Centre d'Acollida de Protecció Internacional a Catalunya. Aquest és un complex amb capacitat d'acollir 200 persones sol·licitants d'asil.

Aquest fet no va passar inadvertit per alguns veïns i, fins i tot, un regidor de Ribera d'Ondara, municipi proper a Tàrrega, que van criticar la construcció del centre.

➡️ Política

Més notícies: