Jordi Turull i Sílvia Orriols amb un tuit difuminat de fons
POLÍTICA

Sílvia Orriols enfonsa Jordi Turull amb una sola frase: 'Feu molta gràcia...'

Orriols fa servir la ironia per comentar l'última rebequeria de Turull amb Salvador Illa i el Rei Felip VI

Un dels efectes derivats de la caiguda del processisme és l'aparició d'un partit netament independentista. Es tracta d'Aliança Catalana, la líder del qual, Sílvia Orriols, destaca pel seu nacionalisme. Això ha suposat una veritable esquerda dins de l'ecosistema processista.

En línies generals, són dos els retrets que Orriols ha plantejat al processisme. El primer és que va perdre l'oportunitat d'anar a fons l'any 2017. El segon és que, en realitat, són partits autonomistes que pacten amb partits i institucions espanyoles.

Això darrer representa una separació radical entre el processisme i Aliança Catalana, que promet la més estricta unilateralitat.

Pla mitjà de Sílvia Orriols votant al Parlament de Catalunya amb la barretina del seu avi a la mà esquerra

L'últim exemple de crítica d'Orriols al processisme involucra el secretari general de Junts, Jordi Turull. En un missatge publicat a xarxes socials, Turull comentava una notícia de premsa que informava que el Rei, Felip VI, rebrà el president Illa al Palau de la Zarzuela.

Per la seva banda, Illa ja va dir al Parlament que una de les seves prioritats era recuperar la normalitat institucional a Catalunya.

Turull i els laments processistes

La notícia no ha agradat Turull, que ha aprofitat l'ocasió per fer una de les habituals protestes simbòliques del processisme.

Sobre la visita al Rei, Turull comenta que Illa “li deu anar a agrair el discurs del 3 d’octubre i sobretot el seu “A por ellos judicial” gràcies al qual han pogut gaudir sempre del comodí de les togues per aconseguir tot allò que no podien amb les urnes”:

Entre les moltes respostes que ha tingut aquest comentari de Turull, hi ha la de Sílvia Orriols, que ha fet servir la ironia.

En essència, Orriols li ha retret que critiquin aquesta situació quan ells són els primers que pacten amb el PSOE i es reparteixen càrrecs. “Després us féu els revolucionaris a Twitter...”, li ha dit Orriols:

La imatge mostra un tuit de Sílvia Orriols (@orriolsderipoll) que diu:

Molts usuaris i simpatitzants d'Orriols han respost aquest missatge i han mostrat el seu menyspreu per Junts. En realitat, res de nou. El processisme viu un moment dolent, sobretot entre l'electorat nacionalista. "L'escenari processista no té cap credibilitat i tot el carregament d'inútils saben que el seu modus vivendi només respon a la butxaca", deien algun usuari.

Com va quedar constatat a les últimes eleccions, el votant indepe es va quedar en l'abstenció per castigar Junts i ERC. I de moment, allà hi segueixen.

➡️ Política

Més notícies: