Primer pla de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

Sílvia Orriols felicita la CUP pels seus resultats

L'alcaldessa de Ripoll 'troleja' els cupaires, que es queden sense representació al Congreso

Com ja es va intuir a les eleccions municipals del 28 de maig passat, el processisme està en caiguda lliure. Esquerra, Junts i la CUP han perdut centenars de milers de suports a tot Catalunya. L'abstencionisme independentista ha castigat els processistes, que pateixen una segona patacada consecutiva en menys d'un mes.

Més enllà de Vox, el PP i altres rivals habituals, el processisme ha creat recentment un nou enemic: Sílvia Orriols. Des de les eleccions municipals, l'establishment processista havia posat l'alcaldessa de Ripoll al seu punt de mira. I després del cop dur patit aquest diumenge a les generals, la líder d'Aliança Catalana ha decidit cobrar-se les seves factures.

Imatge de membres de la CUP amb cares llargues valorant els resultats de la nit electoral

Qui sempre s'ha mostrat especialment crític amb la Sílvia Orriols ha estat la CUP. Són els que més l'han assenyalat i els que han demanat de manera més insistent una moció de censura contra ella. Quan l'alcaldessa de Ripoll va retirar l'estelada de l'Ajuntament o quan va denunciar un immigrant il·legal a la policia, allí hi havia els cupaires per ser els primers a criticar-la.

Sílvia Orriols riu d'Albert Botran i de Mireia Vehí

Per aquest motiu no és estrany que Sílvia Orriols hagi volgut valorar el mastegot històric que ha patit la CUP aquest diumenge a les eleccions generals. “Albert Botran i Mireia Vehí, la meva enhorabona!”, escrivia Sílvia Orriols a les seves xarxes socials. La líder d'Aliança Catalana felicitava irònicament els caps de llista de la CUP per Barcelona i Girona. Evidentment, ho feia esmentant-los de forma directa, perquè els arribés el missatge.

Sílvia Orriols no només felicitava els actuals diputats cupaires al Congrés dels Diputats. També acompanyava el seu missatge amb uns aplaudiments i un emoji de dues copes brindant. Sens dubte, la líder d´Aliança Catalana es mostrava molt satisfeta amb els resultats de la CUP. I és que, des del principi, l'alcaldessa de Ripoll va optar per demanar l'abstenció per a aquest diumenge, que ha estat clarament l'opció guanyadora dins de l'independentisme.

El 2019, els anticapitalistes van sumar 2 escons per Barcelona, que van ser ocupats precisament per Albert Botran i Mireia Vehí. Les enquestes per a aquestes eleccions generals del 2023 donaven als anticapitalistes un diputat, amb lleugeres opcions de sumar-ne un segon a Barcelona o a Girona. Però la realitat encara ha estat més dura per a ells: fora del Congrés i un enfonsament clar pel que fa a vots. Mentrestant, Sílvia Orriols somriu.

➡️ Política

Més notícies: