Muntatge de fotos de primer pla de Sílvia Orriols somrient i, de fons, la captura de pantalla d'una notícia d''El Periódico'
POLÍTICA

Sílvia Orriols denuncia una campanya en contra: 'S'ha obert la veda'

Apareixen noves informacions a El Periódico assenyalant els regidors d'Aliança Catalana

Després de desfermar la polèmica de l'empadronament, El Periódico ha tornat a la càrrega contra l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, i el partit Aliança Catalana. Aquest cop revelant uns missatges amb insults i vexacions dels identitaris a membres de l'oposició. A l'article es parla de “clima d'assetjament generalitzat” a Ripoll.

Sílvia Orriols ha contraatacat amb un tut contundent, denunciant una campanya d'assetjament contra ella i el seu partit. "S'ha obert la veda contra el meu govern", ha afirmat, "però ja us aviso que els ripollesos no som presa fàcil". A Aliança Catalana creuen que s'està consumant un linxament polític i mediàtic orquestrat.

L'origen és a l'auge d'aquesta formació, sobretot les darreres setmanes, quan el tema de la immigració ha passat a primer pla a l'agenda catalana. Després de la victòria a les municipals il'ascens a l'ajuntament, el partit va ser objecte d'un cordó sanitari i un silenci mediàtic. Ara, els seus detractors han fet un pas més.

La campanya que denuncia Aliança Catalana

Aliança Catalana creu que la campanya comença amb les informacions tergiversades sobre l´empadronament a Ripoll. El Periódico denuncia “traves” de l'alcaldessa de Ripoll a la inscripció dels immigrants, amb una intenció discriminatòria. Van acusar Orriols de deixar una desena de famílies sense els serveis públics bàsics.

Arran d'aquell article van sortir a tromba el Govern, la Síndica de Greuges, el Govern d'Espanya i fins i tot la Unió Europea. Dirigents d'ERC van amenaçar els funcionaris i van pressionar els ajuntaments per agilitzar les inscripcions al padró. No van trigar a sortir altres polítics, com l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Sílvia Orriols admet que s'està esgotant els terminis, però sempre dins dels tres mesos que estableix la llei. Una mesura necessària, afirmen, per comprovar que tota la documentació està en regla i no hi ha intents de frau. A més, és el mateix que fa anys que fa altres ajuntaments de diferent signe polític com ERC, Junts i Comuns.

El debat és al carrer

Falta un any per a les eleccions a Catalunya i Junts i ERC han adoptat les seves pròpies estratègies per competir amb l'auge d'Aliança Catalana. Junts ha fet un gir en el seu discurs sobre la immigració per jugar al mateix terreny que els identitaris. Esquerra, en canvi, ha optat per l'estratègia de l'atac frontal.

Els mitjans afins al Govern van iniciar una campanya que després han secundat les institucions i els partits polítics. El debat també ha arribat al carrer, on la polarització és cada cop més evident. Els orriolistes defensen la legalitat de la mesura i els seus detractors l'acusen de racisme i de violació dels drets humans.

El debat també s'ha encès a les xarxes socials. "Ja ha començat la cacera contra Aliança Catalana i Sílvia Orriols, està creant molta ombra i els polítics dʻERC, PSC, CUP i Comuns se senten amenaçats". És només un dels missatges que reflecteix el sentir dels afins al partit independentista i antiimmigració.

➡️ Política

Més notícies: