Cristina Casol, asseguda al seu escó al Parlament de Catalunya, amb els colzes recolzats a la taula i els seus punys, junts, entre la barbeta i la boca
POLÍTICA

Junts certifica la seva divisió: motí del grup parlamentari per fer fora una diputada

L'executiva de Junts prendrà una decisió amb Cristina Casol després de denunciar el seu grup parlamentari per assetjament per raó de gènere


El grup parlamentari de Junts per Catalunya vol que la diputada Cristina Casol dimiteixi o, si no, serà expulsada del partit. La majoria dels seus companys demanen la seva dimissió després d'una denúncia al grup parlamentari per "assetjament per raó de gènere".

La que va ser la número 2 per la demarcació de Lleida, va denunciar el seu grup parlamentari i va registrar la denúncia a l'Oficina d'Igualtat del Parlament. Més tard, aquest organisme va arxivar la causa concloent que no hi havia "fets provats". D'aquesta manera, no va fer cap actuació.

Tot i això, l'informe assenyalava l'existència de dinàmiques de treball masclistes. Sigui com sigui, els esdeveniments van crear certa crispació entre els membres del partit, que han demanat la dimissió de la diputada.

Cristina Casol no dimitirà

Tal com s'ha publicat aquest dimecres 24 de gener, la diputada Cristina Casol no renunciarà al seu escó. A més, mantindrà l'acta si finalment l'executiva de Junts decidís expulsar-la del grup. Reunió que se celebrarà el pròxim dilluns 29 de gener.

D'aquesta manera, tal com ha avançat el Diari Ara, 26 dels 32 diputats de Junts al Parlament han demanat a Cristina Casol que deixi el seu escó. Una vintena ho han fet en una carta a Jordi Turull, Albert Batet i Mònica Sales.

Els sis restants han fet arribar el seu malestar per diverses vies internes del partit polític.

Cristina Casol mantindrà l'acta en cas de ser expulsada

Des de l'executiva de Junts es considera que ha quedat provat que no hi va haver assetjament "per raó de gènere" i per tant cal prendre una decisió ràpida respecte al futur de la diputada.

Tot i això, la direcció no acaba d'aclarir quina serà la seva determinació final malgrat que la gran majoria de diputats han demanat la seva dimissió.

Si finalment Cristina Casol fos expulsada del grup parlamentari sense que ella dimitís, podria passar com a diputada no adscrita. D'aquesta manera, la intenció de Cristina Casol seria mantenir l'acta i passar a ser diputada no adscrita fins que la legislatura arribi al seu final.

➡️ Política

Més notícies: