Fotografia de Silvia Orriols a Ripoll
POLÍTICA

Aliança Catalana expulsa del partit l'alcalde de Ribera d'Ondara

La direcció del partit de Sílvia Orriols acorda tramitar la baixa d'Albert Puig després de les seves polèmiques paraules

Albert Puig, alcalde de Ribera d'Ondara d'Aliança Catalana, va fer unes declaracions polèmiques el cap de setmana passat. El dirigent del partit de Sílvia Orriols va compartir un vídeo del Departament d'Igualtat i Feminismes sobre el Dia de l'Orgull i va assegurar que es tracta “del càncer més gran que té Catalunya”.

A més, va exposar que "a Ribera d'Ondara no sou benvinguts" i va acusar la Conselleria de "destrossar la societat". Després d'esclatar la polèmica, Albert Puig va esborrar la publicació. Tot i això, la controvèrsia ha seguit aquest dilluns amb la reprimenda de Sílvia Orriols a les paraules del seu company de partit.

Silvia Orriols i Albert Puig, dos primers alcaldes d'Aliança Catalana

"Com a presidenta i cofundadora d'Aliança Catalana, condemno enèrgicament les declaracions del batlle provisional de Ribera d'Ondara, que en cap cas representen el meu sentir ni el del partit. Aliança Catalana sempre defensarà els drets i els interessos dels catalans, independentment de la seva sexualitat ", va escriure l'alcaldessa de Ripoll i flamant diputada al Parlament de Catalunya.

I va afegir que “no admetrem cap actitud homòfoba dins de les nostres files ni als nostres carrers. Per això he sol·licitat a la resta de membres de la direcció[del partit]que el regidor i batlle provisional de Ribera, el senyor Albert Puig, sigui expulsat i deixi de fer servir les sigles d'Aliança Catalana per emetre discursos que contradiuen els objectius fundacionals del partit”.

Albert Puig, que després de la polèmica va voler aclarir que les seves paraules no anaven dirigides al col·lectiu homosexual sinó al "lobby LGTBI", no ha trigat a respondre a les paraules de Sílvia Orriols. "Crec fermament que totes les persones som iguals indiferentment de la nostra orientació sexual. Per això vull demanar disculpes sinceres per les meves paraules. Em vaig expressar molt malament. Lamento profundament si he ofès algú i reconec el mal que poden haver causat", ha escrit.

A mig matí, Aliança Catalana ha comunicat que la direcció de la formació ha acordat "tramitar la baixa disciplinària a Albert Puig pel seu posicionament contrari a l'ideari del partit. Garantim la igualtat de tots els ciutadans davant la llei i no tolerarem l'homofòbia dins de les nostres files".

Aliança Catalana i els drets dels homosexuals

Tot i ser acusat constantment de ser un partit d'extrema dreta, no és la primera vegada que Aliança Catalana surt en defensa dels drets dels homosexuals. Ja l'any passat, Sílvia Orriols va desplegar la bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament de Ripoll pel Dia de l'Orgull.

A més, al programa electoral per als comicis del 12 de maig a Catalunya, Aliança Catalana va defensar que "sempre estarem al costat de les famílies catalanes independentment de si són tradicionals, monoparentals o de parelles homosexuals".

➡️ Política

Més notícies: