Primer pla de Lluc Salellas somrient
POLÍTICA

L'alcalde de Girona desferma la polèmica per les paraules del doble crim de Sant Joan

Lluc Salellas, de la CUP, proposa fer trobades per solucionar el problema de la inseguretat

Cada cop es posa més en evidència que la crisi d'inseguretat a Catalunya ha agafat a l'esquerra a contrapeu.

Després dels greus esdeveniments ocorreguts durant la revetlla de Sant Joan, diversos representants polítics han sortit a valorar els fets i prometre mesures. Especialment aquells que tenen la responsabilitat com a representants locals i en matèria de polítiques públiques de seguretat. El problema és que alguns d'ells són precisament els assenyalats com a culpables de l'augment de la delinqüència a Catalunya.

Què ha passat

Recordem, Catalunya ha viscut aquest cap de setmana una de les revetles de Sant Joan més tràgiques que es recorden, amb tres assassinats. Dos es van produir a Girona, on una baralla va acabar a trets al problemàtic barri de la Font de la Pòlvora. Després es van viure moments de tensió a l'hospital, on familiars de la víctima van intentar prendre's la venjança per la mà i es van enfrontar amb la policia.

Amb aquests tres homicidis ja són set els que s'han produït a Catalunya en menys d'una setmana. Les xifres de criminalitat des de començament d'anys ja superen les del mateix període el 2023, confirmant la tendència a l'alça de la delinqüència.

Polèmic missatge de l'alcalde

L'alcalde de Girona de la CUP, Lluc Salellas, ha informat a Twitter que estan fent un seguiment dels fets en coordinació amb la Generalitat.

Però el seu missatge ha causat indignació pel que diu tot seguit: “La situació és greu i complexa i requereix trobades que es fan i es faran”. L'alcalde conclou que “la seguretat i els drets són un eix fonamental en una ciutat” i que “vetllarem” per ells.

El missatge ja porta més de 250 comentaris, molts posant en qüestió de forma irònica la recepta de “les trobades” proposada per l'alcalde. “Calen punts liles, desconstrucció i noves masculinitats”, apunta un comentari. “Cal abordar la qüestió des de la interseccionalitat sense deixar-nos portar per polítiques punitivistes”, afirma un altre tirant també d'ironia.

Retrets a l'esquerra

En un to més seriós, hi ha qui adverteix que “acabem de patir un tiroteig amb arma de guerra i tenim quinquis més armats que la policia. Aneu-vos trobant tot el que calgui, però mentrestant, a qui manega aquest tipus de material que els caigui a sobre tot el pes de la llei”.

“L'únic que heu de parlar entre vosaltres és que heu fracassat, i ho heu fet estrepitosament”, li retreuen a l'alcalde de la CUP. En aquesta línia, un altre ciutadà li recrimina que “amb les vostres dèries globalistes us heu carregat el país, quan abans ho reconegueu millor per a tots”.

➡️ Política

Més notícies: