Dona de cabell fosc i curt parlant davant d'un micròfon, vestida amb una jaqueta blava i una samarreta grisa, amb un fons blanc i una pantalla a la dreta.
POLÍTICA

Sílvia Orriols dona un últim cop al processisme després del pacte entre ERC i el PSC

La líder d'Aliança Catalana treu pit i reivindica que són l'únic partit independentista autèntic

Que el processisme s'hagi esfondrat no implica que el seu lloc l'hagi pres completament l'unionisme. Per contra, la fi del processisme ha revitalitzat, encara que sigui de manera minoritària de moment, les tesis unilateralistes de l'independentisme.

L'exemple més destacat és la Sílvia Orriols. A més d'un partit identitari, la característica fonamental d'AC és la seva oposició absoluta al processisme. El seu líder, Sílvia Orriols, entén que Junts i ERC han estat més perjudicials que no pas beneficiosos per al projecte nacionalista.

Això es revela en el fet que el partit que ha rebut més crítiques per part de l'establishment processista ha estat Aliança Catalana. De fet, els simpatitzants d'AC denuncien la paradoxa que el Parlament i el processisme siguin de vegades més amables amb PP o Vox que amb AC.

Plànol mitjà de Pere Aragonès i Salvador Illa asseguts i donant-se la mà

Amb l'acord entre ERC i PSC per investir Illa com a president, Aliança Catalana ha tornat a reivindicar la seva puresa independentista. L'encarregada de fer-ho ha estat la líder del partit, Sílvia Orriols.

Però també llancen advertiments a Orriols

En un missatge publicat a xarxes socials, Orriols ha tret pit de ser l'única formació que "no ha pactat mai ni enlloc" amb l'Estat en cap de les formes. Davant d'això, Orriols sí que pregunta si Aliança Catalana és l'únic partit indepe de veritat:

Certament, Aliança Catalana no ha pactat mai amb partits espanyols. Entre altres coses, perquè la història del partit és mínima i el seu poder i capacitat d'influència és gairebé nul fins ara.

En qualsevol cas, el que és important és que aquest i altres missatges similars d'Orriols mostren que Aliança Catalana intenta erigir-se com una nova opció entre les ruïnes del procés. Això aconsegueix despertar una mica d'il·lusió entre el desenganyat electorat nacionalista. De moment, 120.000 persones.

Els comentaris que els usuaris han fet a Sílvia Orriols han anat per aquesta línia. "De moment teniu raó, però que continuï així i no us desvieu ni un mil·límetre" o "El temps i les temptacions que tindran ho diran", advertien alguns votants i simpatitzants d'Aliança Catalana.

Una dona amb cabell curt i fosc, usant una jaqueta blava amb estampat floral i arracades blaves, està dreta en el que sembla ser una sala de reunions o un parlament, amb diverses persones desenfocades al fons.

D'altra banda, el partit està en el procés de crear afiliats i una estructura de militants. Llevat que avui hi hagi sorpreses amb les bases d'ERC i repetim eleccions, el proper objectiu estratègic d'AC són les eleccions municipals del 2027.

➡️ Política

Més notícies: