Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons
POLÍTICA

Fins i tot Jair Domínguez està en contra del veto a Sílvia Orriols

El periodista dóna la seva opinió sobre el cas de Ripoll

El futur govern de Ripoll, un poble de 10.000 habitants, continua acaparant tota latenció del debat públic a Catalunya. El motiu, la clara victòria a les municipals d'Aliança Catalana, un partit independentista amb un discurs antiimmigració. La seva líder, Sílvia Orriols, serà investida alcaldessa aquest dissabte si no ho impedeix un govern de coalició d'ERC, PSC, CUP i Junts. El “cordó sanitari” als qui titllen d'“ultradreta catalana” o “el Vox indepe” segueix a l'aire per la indecisió de Junts.

El debat és clar. D'una banda, les forces progressistes representades per ERC, el PSC i la CUP, defensen que el partit de Sílvia Orriols és d'extrema dreta encara que es disfressin amb l'estelada. A l'altra banda hi ha els votants i els simpatitzants d'Orriols, i un sector de l'independentisme radical, sobretot de l'òrbita de Junts, que demanen que governi la llista més votada.

Fotografia de la plaça de Ripoll amb un cartell en primer pla

L'últim a sumar-se al debat ha estat el periodista Jair Domínguez, i la seva opinió ha causat sorpresa. “Crec que no sóc sospitós de blanquejar el feixisme” afirma, recordant que té “tres causes obertes per culpa d'aquesta gent i zero ganes de donar-los bombo”. A continuació, dóna la seva opinió sobre el tema.

L'opinió de Jair Domínguez

Jair Domínguez es mostra contrari al cinturó sanitari contra Orriols a Ripoll. “Segueixo sense entendre aquesta fal·lera pels cordons sanitaris”, diu l'humorista, que recorda els “pactes insensats” a les alcaldies de Catalunya. “La gent ha dit prou i vol ordre”, afirma.

El presentador critica el “paternalisme” dels que consideren que “la gent s'ha equivocat votant”. “No permetrem que governi l'extrema dreta, fantàstic, compteu amb mi. Però què ha votat el poble? De qui és el problema?”, es pregunta.

També es demana “si ha de tenir potestat un mitjà públic per dir no donarem veu a l'extrema dreta”. “De què teniu por? Que algú escolti el discurs feixista per la ràdio i vagi directe a afiliar-se oa votar-los el 23J?”, qüestiona directament.

La mateixa opinió que Pilar Rahola

Jair Domínguez carrega contra “l'atac de responsabilitat” dels periodistes, però avisa que “no és nou”. Afirma que “de feixistes als mitjans hi ha un fotimer”, però que en canvi “a qui sembla que no veuré a la tele ni a la ràdio és la senyora de Ripoll”. Una situació que atribueix al fet que “la seva opinió preocupa molt” i que respon, segons la seva opinió, “a un clar doble raser”.

En la mateixa línia d'altres opinadors com Rahola , Jair Domínguez defensa la tesi que “per solucionar un problema el que no pots fer és amagar-ho”. Per això ha afirmat que “a mi m'interessa saber què diu”. I ha lamentat que “un codi deontològic desconegut digui que no en pot parlar”.