Fotomuntatge amb les cares de Sílvia Orriols i Pere Aragonès

POLÍTICA

Sílvia Orriols repta Pere Aragonès: 'Com ho tens?'

La líder d'Aliança Catalana busca la confrontació directa amb ERC i convida Aragonès a un debat

La precampanya agafa velocitat. Ahir es va fer un debat informal entre alguns dels candidats i que va organitzar la patronal de les petites empreses. A partir d'ara, cada candidat intentarà esprémer al màxim la visibilitat amb els mitjans que tingui al seu abast.

En el cas de Sílvia Orriols, són mitjans més aviat modestos. De mica en mica, el van entrevistant en alguns mitjans de comunicació, però el gruix de la campanya és a través de xarxes socials. Per la seva banda, el president Aragonès busca el cos a cos - si pot ser amb Puigdemont - per compensar els mals auguris electorals que hi ha a ERC.

Una disponibilitat interessada

Un dels trossos del debat d'ahir que ha tingut més circulació entre sectors 'indepes' és el moment que Aragonès diu que hauria estat millor comptar amb Puigdemont. L'exconseller Rull li va respondre dient que el president de la Generalitat havia de mostrar més respecte amb la situació de Puigdemont. Entre sectors processistes, aquest és un tema especialment sensible.

Però el fons de la qüestió és electoralista. Aragonès sap que pesca en un calador de vots nacionalista que es disputa amb Junts. Més encara: ERC té dificultats serioses per competir amb l'aura moral de Puigdemont. Per això Aragonès fa veure que té una disponibilitat absoluta per debatre amb l'expresident.

Pere Aragonès escriu un tuit sobre els debats de campanya atacant Pere Aragonès

Però el risc d'aquests oferiments és que altres candidats recullin el guant i mostrin que, en realitat, és una disponibilitat interessada. I això és el que ha passat amb la Sílvia Orriols. La candidata d'Aliança Catalana ha pres la paraula i ha ofert un debat a Aragonès. “Fem un debat, Pere? Com ho tens?”

Tuit de Sílvia Orriols demanant-li un debat a Pere Aragonès

Com és evident, això és estratègia electoral de tots els partits. De la mateixa manera que ERC vol una confrontació bilateral amb Junts i, menys, amb el PSC, Aliança Catalana busca la confrontació directa amb el processisme. Més en particular, amb el processisme esquerre.

El seu objectiu és que, en aquesta confrontació, rellueixi la barreja de nacionalisme i conservadorisme que caracteritza Aliança Catalana. En qualsevol cas, el més probable és que no vegem cap debat en què coincideixin Aragonès, Puigdemont i Orriols.

➡️ Política

Més notícies: