Pla mig curt d'Oriol Junqueras assegut en una butaca del programa dels matins de Telecinco
POLÍTICA

El xou de Junqueras

El republicà ha recuperat el somriure

Ana Terradillos ha entrevistat aquest dimarts el president d'ERC, Oriol Junqueras, a La mirada crítica de Telecinco. Una entrevista que ha generat molta expectació i que no ha defraudat, sobretot per l'actitud del mateix entrevistat. El polític català s'ha mostrat més natural que mai, amb gir de guió inclòs.

Durant un moment de l'entrevista, Junqueras ha abandonat el lloc d'entrevistat per sumar-se a la taula d'anàlisi política. Com un col·laborador més, el republicà ha passat a analitzar l'actualitat política amb la resta de tertulians. Contra tot pronòstic, ha conquerit els contertulis amb la seva espontaneïtat.

No és la primera vegada que veiem un Oriol Junqueras feliç i relaxat lluny de l'atmosfera política a Catalunya. A més, amb l'entrevista d'avui el president d'ERC recupera una mica de notorietat pública en un moment clau de la seva carrera política. A les portes de l'amnistia, sembla que el líder republicà ha recuperat l'impuls.

Junqueras, com a casa seva

El plató de Telecinco no sembla aparentment el lloc on el president d'ERC es pogués sentir més còmode. Tot i això, aquest dimarts ha estat l'escenari de l'exhibició del Junqueras més natural i espontani. De sobte s'ha aixecat de la cadira per seure al costat d'Ana Terradillos a la taula de contertulians.

Com al saló de casa seva, Junqueras anava ell mateix a buscar una cadira mentre deia que “estem improvisant”. Davant la sorpresa dels presents, un Junqueras fresc i somrient anunciava que “jo somriuré i faré cara de poker”. Més tard flirtejava amb Ana Terradillos, que li preguntava “i si el fitxo de contertuli?”

“Com ara no puc ostentar càrrecs públics potser m'hi apunto”, feia broma Junqueras, “és qüestió del cuquet”. Després, Junqueras i Terradillos, als antípodes polítics, intercanviaven floretes. “Fitxatge estrella a La Mirada Crítica”, deia la presentadora, “i ho tornaria a fer”, responia el polític.

Ha recuperat el somriure

A Twitter, els independentistes acusen Junqueras de “fracàs polític”, “decepció”, i “treballar per a la caverna mediàtica”. Però el polític té clar que això d'avui era “una oportunitat que ningú no hauria de desaprofitar”. Una oportunitat per llançar el missatge d'ERC i rellançar-ne la figura política.

Fa temps que s'especula sobre una possible candidatura d'Oriol Junqueras a les properes eleccions catalanes. Un cop rehabilitat gràcies al'amnistia, podria disputar amb Pere Aragonès el lideratge d'ERC. Avui s'ha vist un Junqueras que a Catalunya és cada cop més difícil de veure.

L'ocàs de la seva carrera política havia agreujat el caràcter de Junqueras, que sempre estava seriós i fins i tot transmetia negativitat al seu propi entorn. El nou cicle polític ha rellançat la carrera d'un Junqueras que semblava condemnat a retirar-se. I això ha recuperat l'entusiasme, com s'ha vist al xou d'aquest dimarts.

➡️ Política

Més notícies: