Pla mig curt d'Alejandro Fernández en un míting, sense corbata i amb un fons de color blau
POLÍTICA

El PP català tanca files amb Alejandro Fernández

Després d'una llarga travessia pel desert, el PPC troba a Fernández el seu principal actiu polític

El líder del PPC, Alejandro Fernández, va fer una aposta i la va guanyar.

Tots recordaran la travessia pel desert del PP català durant anys i els dubtes que hi va haver respecte al lideratge de Fernández. Van ser aquelles curioses setmanes en què planejava el dubte que Feijóo trauria Fernández de la direcció, cosa que va provocar una forta resposta per part de diverses organitzacions constitucionalistes de Catalunya.

Un dels motius que Alejandro Fernández tingui personalitat política per bé i per mal és la seva oposició en rodó a la lògica processista.

Fernández ha defensat la idea que un PP fort a Catalunya ha d'oferir un discurs que no tingui cap dependència del processisme, en particular del processisme de Junts. En aquest sentit, Fernández ha plantejat seriosos dubtes sobre la idea que Junts està en trànsit cap a una mena de nova Convergència.

Feijóo i Alejandro Fernández, junts, al Port de Tarragona el 16 d'abril del 2024

I el cas és que ara Fernández recull els fruits de la seva aposta per Catalunya. Després de les eleccions autonòmiques i l'èxit del PPC, el lideratge de Fernández es manté ferm. L'encarregat de transmetre'l ha estat un altre Fernandez, en aquest cas, el portaveu del partit, Juan Fernandez.

S'imposa la línia de Fernández

En una entrevista per a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el portaveu del PPC, Juan Fernandez, ha dit que el lideratge d'Alejandro Fernández és molt sòlid. En aquest sentit, ha qualificat de “frivolitat” convocar el congrés del partit perquè, entre altres coses, “no hi ha qüestionament intern” sobre la figura d'Alejandro Fernández.

"Amb una situació d'emergència social i amb la paràlisi en què està immersa Catalunya, em semblaria una frivolitat que des del PPC estiguem parlant d'un congrés o d'un futur congrés del partit. Ni hi ha data ni està ara mateix en la nostra agenda", ha assenyalat el portaveu.

És a dir, que el relat d'Alejandro Fernández és el que s'ha imposat. Cal esperar, doncs, que el PPC sigui durant aquesta legislatura l'altaveu més contundent de l'antiprocessisme. En aquest sentit, cal destacar que l'oposició al Govern del president Illa tindrà dos flancs: Junts i el constitucionalisme, liderat pel PP.

Alejandro Fernández parlant en un podi amb micròfons al Parlament de Catalunya

Contrast amb ERC i Junts

Aquesta situació contrasta amb ERC i Junts, que es pot dir que en línies generals han estat els dos partits més perjudicats per la fi de la majoria indepe al Parlament.

Per la seva banda, Junts té d'aquí a poc el congrés del partit, que previsiblement consolidarà Puigdemont com a líder. Sense perjudici que l'expresident va dir de manera explícita que deixaria la política si no aconseguia el control de la Generalitat.

D'altra banda, ERC també enfronta un congrés molt important, amb Oriol Junqueras com a favorit per liderar el partit. Com Junts, i potser amb més urgència, els republicans també hauran de dissenyar una nova estratègia política a llarg termini.

➡️ Política

Més notícies: