Gina Tost està dreta davant d'una pantalla que diu "Dona Ciència Dona Tecnologia".
POLÍTICA

Un alt càrrec de la Generalitat que cobra gairebé 100.000 € demana 'menjar-se als rics'

Els usuaris a les xarxes no deixen passar l'oportunitat per fer ironia: 'Què poses primer? El braç o la cama?'

Elon Musk és per mèrits propis una de les figures més controvertides del món. En un inici, Musk es va fer famós per ser el fundador de Tesla i de Space X. És a dir, per ser un dels homes més rics del món.

Tot i això, la seva gran notorietat pública va venir per comprar la xarxa social X i per ficar-se en política. Durant els darrers mesos, Musk ha criticat amb molta contundència la ideologia woke i ha mostrat el seu suport explícit al candidat republicà, Donald Trump.

Això li ha valgut el menyspreu de gran part de l'establishment polític i mediàtic mundial; des de la Unió Europea fins al Brasil, que acaba de prohibir la xarxa social al seu territori. Des de Catalunya, també hi ha figures més o menys destacades que, des de la xarxa social d'Elon Musk, demanen anar contra Elon Musk i, de passada, “menjar-se els rics”.

Elon Musk en una conferència a Polònia

“Què hi poses primer? El braç o la cama?”

Amb motiu d'un article publicat a The Guardian, l'informàtic i professor d'universitat, Josep M. Ganyet, ha compartit al seu perfil de X algunes recomanacions per “parar Musk”. En total, són sis recomanacions:

Més enllà de la contradicció de fer ús de la llibertat de X per criticar X (i el propietari), aquest missatge de Josep M. Ganyet ha comptat amb la resposta d'un alt càrrec de la Generalitat: Gina Tost.

Periodista especialitzada al sector tecnològic, Tost és des de fa gairebé dos anys la Secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat. I el cas és que Tost també ha fet la seva aportació per frenar Elon Musk. Concretament, ha demanat “menjar-se els rics”.

Captura de pantalla d'un tuit de Gina Tost amb el text

Com és evident, es tracta d'un comentari figurat, però els usuaris no han passat per alt que Tost, com a alt càrrec de la Generalitat, percep un salari molt elevat. Encara que no sigui possible conèixer-lo amb precisió, si es compara amb altres alts càrrecs de rang similar, Tost percebria prop de 100.000 euros anuals de l'erari públic.

Per això, els comentaris eren plens d'ironia i sarcasme.

“Què hi poses primer? El braç o la cama? Comencem per tu”, “A veure si et menjaran a tu cobrant 97.000 euros”, “A tu el que et molesta és que no en cobres 200.000”, “Cobres tres vegades el sou mitjà a Catalunya, formes part de l'1%”, deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: