Cartell de RTVE de color taronja i les lletres blanques, situat al terrat dels seus estudis
POLÍTICA

Denunciaran RTVE pel que s'ha vist a la nova sèrie del seu canal infantil

Un col·lectiu de feministes clàssiques posa el crit al cel per la propaganda trans en una sèrie infantil de TVE.


Un col·lectiu feminista pretén denunciar RTVE per una sèrie infantil que la cadena pública té en emissió. Es tracta del grup “Contra el Borrado de las Mujeres” i parlen de 'propaganda' i 'ideologia transgenerista' a la sèrie. Ho fan arran d'un capítol on el missatge trans és explícit.

'Jo sé que estic fora de perill quan estic entre les meves amigues'

Parlem de 'Transformers: l'espurna de la terra', una sèrie finançada amb diners públics i destinada als nens. Un usuari sembla que va estar veient la sèrie quan un moment del capítol 17 li va cridar l'atenció, prou per posar-ho a X. I no n'hi ha per menys: més enllà que s'hi estigui d'acord o no, és un cas evident de propaganda .

Al vídeo, una nena d'estètica trans parla sobre els pronoms amb un transformer que, pel que sembla, també és trans. Res millor que veure'l:

La conversa és una mena de confessió entre tots dos personatges, que comparteixen la mateixa condició de trans. Sobre això, la nena li confia al transformar que 'de vegades el món pot semblar un lloc aterridor, costa saber qui és perillós i qui no'. Al que el transformer es lamenta dient que 'és decebedor'.

Indignació del feminisme clàssic

Un dels rivals més durs del transgenerisme no és la dreta o el conservadorisme, sinó el feminisme clàssic. En essència, la diferència és que el feminisme clàssic accepta el sexe com un fet biològic i el transgenerisme no. Així, les feministes clàssiques denuncien que, en permetre el canvi de sexe, es dilueix la base de les desigualtats.

I per això, el que ha passat amb la sèrie infantil els ha indignat. En resposta al vídeo, han publicat un missatge a X denunciant el que ha passat:

Avisen que denunciaran 'davant les instàncies oportunes' i això ha trobat suports entre algunes feministes històriques. L'exdiputada del PSOE, Ángeles Álvarez, s'ha sumat a les crítiques. En el seu missatge, resumeix la postura clàssica: 'L'insegur per a les nenes és amagar-los que hi ha una opressió sobre la base de la jerarquia sexual'.

➡️ Política

Més notícies: