Muntatge amb la política d'esquerres Teresa Rodríguez amb una aula plena d'estudiants en ple examen de la selectivitat
POLÍTICA

La proposta de l'esquerra: que la selectivitat només sigui per a alumnes de la privada

Adelante Andalucía sorprèn amb aquesta proposta

Que la selectivitat la facin només els alumnes de col·legis privats , aquesta és la nova proposta de l' esquerra . Concretament, de l'esquerra de Teresa Rodríguez i el seu partit Adelante Andalucía . Però quines són les raons per oferir aquesta mesura?

En essència, que els col·legis privats “inflen les notes dels seus alumnes” en el Batxillerat. Mentre que els alumnes de centres públics són avaluats per “treballadors públics que en garanteixen la independència”. Així mateix, denuncien que el 30% dels alumnes de centres privats obtenen un excel·lent al Batxillerat i que això, després, no es reflecteix en els resultats de la selectivitat.

Una selectivitat només per alguns

La conclusió és clara: que la selectivitat “es faci sol i exclusivament pels alumnes que vénen del batxillerat privat”. Cal tenir en compte una dada fonamental: el 60% de la nota per accedir a la universitat prové de la selectivitat. Amb el que, si això és cert, els alumnes de centres públics partirien amb desavantatge a l'hora de tenir nota per entrar als graus universitaris.

Però això, assenyalen des del partit, no es quedarà en una simple denúncia. “Plantegem una proposta a nivell estatal que portarem al nostre programa electoral per a les eleccions generals”, apunta José Ignacio García, el portaveu parlamentari de la formació. Així que, si tirés endavant aquesta mesura, els alumnes dels col·legis públics estarien exempts de fer les proves d'accés a la universitat.

La realitat: altres dades que no expliquen


El diari Nius ha fet l'exercici d'anar més enllà i buscar quines han estat les notes. És cert que la mitjana de Batxillerat dels centres privats va ser de 8,04, mentre que a la pública va ser de 7,74. A la concertada la mitjana va ser de 7,93.

Però, si ens fixem a les notes de la Selectivitat el 95,5% dels alumnes de la privada van aprovar aquest examen, mentre que ho van fer el 93,8 de la pública. A la concertada la xifra puja fins al 96,2%.

La diferència existeix doncs en els que van treure al Batxillerat entre un 9 i un 10. Es tracta del 18% dels alumnes de la privada i un 11,6% de la pública.

➡️ Política

Més notícies: