Muntatge amb foto de detall
POLÍTICA

Segueix el malson: Funcionaris de presons a Catalunya denuncien una nova agressió

Un pres marroquí condemnat per homicidi va intentar apunyalar un treballador al cap

Encara que el conflicte a les presons catalanes hagi desaparegut del focus mediàtic, els funcionaris segueixen denunciant aldarulls i agressions. Recentment es va donar a conèixer una dada cridanera, i és que al març es van batre tots els rècords amb 79 agressions (29 més que el març de l'any passat). Ara, els treballadors de les presons catalanes denuncien una nova agressió comesa amb un objecte punxant.

El CSIF (Central Sindical Independent i de Funcionaris) de presons ha denunciat un nou incident greu ocorregut al centre penitenciari de Quatre Camina (La Roca del Vallès). Segons informen, un intern estranger va reclamar trucar per telèfon encara que “no tenia cap comunicació per fer”. Tot seguit va amenaçar els funcionaris, va destrossar la finestra i va inundar la cel·la amb aigua i sabó.

Foto d'objecte

Un equip d'intervenció va entrar a la cel·la per contenir l'intern, però aquest va treure un punxó i va intentar clavar-lo als funcionaris i va arribar a impactar en el cas d'un. El reclús va ser immobilitzat mentre seguia intentant colpejar els funcionaris amb puntades de peu. Segons denuncia el CSIF, fa només quinze dies van requisar un altre objecte punxant a la presó de Quatre Camins.

Un mòdul conflictiu amb presos molt violents

L'autor de l'incident és un pres de nacionalitat marroquina que exigia fer una trucada en horari no autoritzat. Va arribar a amenaçar un funcionari de matar-lo si no accedien a la seva petició, i després va treure el punxó per agredir-lo al cap. Segons fonts de la Conselleria de Justícia, el mòdul on hi ha l'intern és d'alta perillositat perquè està destinat a reus molt agressius i amb antecedents de violència.

Fa temps que els funcionaris queixen de la manera de dirigir els centres penitenciaris, per exemple amb els protocols que a parer seu desprotegeixen els treballadors. El CSIF denuncia que ahir al mateix centre, a Quatre Camins, el director va autoritzar un reclús un vis a vis amb el seu gos pitbull de raça perillosa. "La comunicació no s´ha fet a voluntat de l´intern", informen, "ja que volia fer la trobada en un espai obert i el locutori reservat era un espai tancat".

Crítiques a la direcció de Quatre Camins

De fet, segons ha informat El Caso, l'atacant està complint condemna per homicidi i es considera un reclús d'alta perillositat. El sindicat de funcionàries llança un SOS per la situació límit d'aquesta presó, que segons adverteixen “va a la deriva” per la “política penitenciària erràtica” que esgrimeix la direcció. Lamenten que la direcció està més preocupada del benestar dels interns que de la seguretat dels funcionaris, i recorden que el conflicte a les presons no s'ha acabat.

➡️ Política

Més notícies: