Muntatge amb foto pixelada

POLÍTICA

Les imatges definitives que mostren en què s'ha convertit Barcelona

Un passatger ha captat una multitud de manters amuntegats a l'andana d'una estació de metro

Barcelona, la ciutat que un dia va ser admirada com a model de progrés a tot el món, ara és un pou sense fons d'incivisme i inseguretat. El metro és un fidel reflex d'aquesta imparable degradació, que fa anys que es produeix amb la complicitat de les autoritats i els partits al govern. Els passatgers són els que pateixen diàriament aquesta sensació d'inseguretat, com ha quedat plasmat a les imatges preses per un.

El vídeo mostra dues passatgeres del metro caminant entre una multitud de manters amuntegats a l'andana de la L1 a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet. La Línia 1 és una de les més conflictives del metro de Barcelona, ja que juntament amb la L3 encapçala el rànquing de robatoris i agressions. El consum de drogues als vagons i les diverses mostres d'incivisme acaben d'arrodonir la lamentable situació que pateixen aquestes línies.

“No és el metro de Londres, ni el de París, és el metro de Barcelona”, diu la publicació a Twitter, “les nostres ciutats convertides en guetos tercermundistes”. La ciutat comtal ha estat classificada recentment com una de les capitals més perilloses d'Europa, on els robatoris i les baralles estan a l'ordre del dia. Els partits al govern de Catalunya i Barcelona, com el PSC i ERC, però també Junts, la CUP i els Comuns, són acusats d'haver desencadenat aquesta situació.

El pla de Collboni no s'enlaira

Ada Colau és la gran assenyalada per aquesta situació, però fa un any que Jaume Collboni (PSC) va arribar a l'alcaldia amb la promesa de frenar la degradació de la ciutat. Fins i tot va impulsar un pla de xoc, el Pla Endreça, centrat en la seguretat i la neteja. Mesos després, els resultats no apareixen i les denúncies veïnals es multipliquen pel soroll, les baralles, la brutícia i el consum de drogues a la via pública ia plena llum del dia.

El transport públic és un focus principal de delinqüència, ja que, segons les estadístiques, els robatoris i les agressions s'han disparat un 45%. Davant la falta de seguretat, són els mateixos ciutadans els que s'organitzen per frenar els delinqüents, sobretot carteristes. La policia i els vigilants de seguretat estan desbordats, i hi ha zones on Barcelona ja sembla una ciutat sense llei amb impunitat per als mal·leants.

➡️ Política

Més notícies: