Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

El cridaner silenci de Tània Verge sobre la polèmica imatge del ramadà a Lleida

La consellera d'Igualtat i Feminismes no ha dit res sobre la foto de dones engabiades després d'una tanca

La imatge va córrer com la pólvora per les xarxes socials, causant sorpresa i indignació a parts iguals. S'hi veu unes dones engabiades, segregades dels homes per unes tanques de construcció, en la celebració de la fi del ramadà a Lleida. La comunitat islàmica organitzadora de lʼesdeveniment es va excusar dient que no era cap imposició religiosa sinó una tradició ancestral.

Una explicació que no va convèncer milers d'internautes que van mostrar la seva indignació amb unes imatges que tornen Catalunya al'edat mitjana. És cridaner el silenci dels polítics de l'esquerra i del Govern, que s'omplen la boca dels drets de les dones. Especialment la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que ha tingut una setmana agitada però no ha trobat ni un minut per condemnar una imatge que fa mal a la vista.

Muntatge amb captura de pantalla de Twitter

La consellera ha parlat de violència de gènere i de pobresa menstrual, però ni una sola paraula de l'engabiament de dones al segle XXI a Catalunya. Acusen ERC d'afavorir la cultura musulmana, especialment ara que vénen eleccions i que els republicans volen capitalitzar el vot immigrant. També hi ha qui es pregunta qui va facilitar les tanques i què ha de dir l'ajuntament de Lleida, governat pel PSC.

El silenci del Govern i de Tània Verge

La consellera d'Igualtat i Feminismes aquesta setmana ha estat a Brussel·les per parlar sobre la pobresa menstrual. Des d'allà ha reivindicat la importància de la salut sexual i reproductiva, tot aprofitant el Dia Mundial de la Salut. També ha tingut temps per tuitejar en defensa de la immigració i dels processistes fugats a Suïssa després de ser investigats per terrorisme pel cas Tsunami Democràtic.

La consellera ha posat un èmfasi especial en la condemna del vil assassinat d'una dona i els seus fills en un nou cas de violència masclista. A més de condemnar-lo, ha anunciat la reunió urgent d‟un grup d‟anàlisi per a la creació d‟un grup d‟experts. Una decisió molt criticada perquè en comptes d'afrontar el problema amb mesures concretes es torna a muntar una guingueta per fer de la tragèdia un negoci polític.

Curiosament, la consellera que reivindica el feminisme i la igualtat no ha trobat un moment per condemnar la dolorosa imatge vista al ramadà de Lleida. Per contra, el seu partit ha posat totes les seves energies a felicitar la fi del ramadà més que cap altre partit. Cal recordar que ERC, que governa a Catalunya, no només amaga les festivitats cristianes com la Pasqua sinó que els canvia nom com a Nadal (solstici d'hivern).

Demanen un expedient sancionador

Entre els comentaris a les xarxes socials en destaca un que demana a la Generalitat obrir un expedient sancionador en base a les lleis 17/2015 i 19/2020 contra la discriminació de gènere. És curiós, perquè Tània Verge sí que va sancionar l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, amb una multa de 10.001 euros per dir que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. Una afirmació que no només està emparada per la llibertat d'expressió, sinó que ara la foto de Lleida eleva a la categoria d'evidència.

➡️ Política

Més notícies: