Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós
POLÍTICA

Santiago Abascal acusa Pedro Sánchez de 'colpista'

Vox eleva el to després d'abandonar el ple del Congrés

El ple del Congrés per l'aprovació de l'ús de les llengües cooficials ha començat de la pitjor forma. Els 33 diputats de Vox han abandonat l'hemicicle després que la presidenta de la cambra, Francina Armengol, negués la paraula a la seva portaveu. “Marxem”, ha indicat Santiago Abascal als seus.

Un per un els diputats han anat desfilant mentre deixaven els pinganillos a sobre de la taula del lloc que ocupa el president del Govern, Pedro Sánchez. Ja a la sortida, la portaveu Pepa Millán ha parlat d'“exaltació de la divisió”. I ha acusat la Mesa del Congrés de “passar-se el reglament pel folre de la jaqueta”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Santiago Abascal ha elevat el to, i a les seves xarxes socials ha advertit del “nou cop que intentaran donar des de la Moncloa”. El líder de Vox també ha criticat “la forma que tenen de trepitjar les lleis les majories colpistes”.

Vox critica que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, permeti l'ús de les llengües cooficials quan encara no ha estat aprovat. Es tracta d'una qüestió de procediment que, segons Vox, demostra que el Govern està disposat a tot per satisfer l'independentisme.

'Artefactes d'odi i divisió'

Avui s'ha d'aprovar, prèvia votació, l'ús del català, l'euskera, el gallec i altres llengües regionals al Congrés. Els diputats han fet ús de la paraula en les llengües abans que fos sotmès a votació. Vox ha intentat protestar, però Armengol ha dit que "no es pot interrompre un diputat en l´ús de la paraula".

Això ha motivat l'enuig del partit d'Abascal. Consideren que això d'avui és l'avantsala del que ve aquesta legislatura, en què el PSOE intentarà esquivar la llei per acontentar els seus socis nacionalistes i independentistes. Això ha portat el líder del partit a cridar obertament “colpista” el president del Govern.

Abascal s'ha referit a les pinganetes com a "artefactes de l'odi i la divisió", i Pepa Millán ha recordat que "ho paguem tots els espanyols". Sobre la mesura que es vota avui, Abascal ha dit que "perverteixen les nostres llengües utilitzant-les contra l'entesa, contra la convivència i la llei".

Pols al PP

El PP ha secundat la protesta de Vox, però no ha abandonat l'hemicicle. De fet, Borja Sémper ha parlat en eusquera per oposar-se a la proposta i per llançar un desafiament a EH Bildu. Una actitud molt distant que assenyala la bretxa entre els dos partits de la dreta.

Un cop més, l'abandó dels diputats de Vox deixant sols els del PP a l'hemicicle dóna la imatge d'una dreta fracturada. El partit de Santiago Abascal vol prendre la davantera del PP després de la convocatòria de la manifestació contra l'amnistia a Madrid. Han elegit el ple d'avui com a escenari per marcar múscul al front constitucionalista.

➡️ Política

Més notícies: