Primer pla de Santiago Abascal, líder de VOX, amb rostre seriós
POLÍTICA

Santiago Abascal trenca el silenci amb un avís als crítics

El líder de Vox compareix per primera vegada després de la crisi interna

Santiago Abascal ha comparegut aquest migdia en una roda de premsa al Congrés dels Diputats per valorar l'inici de la legislatura. És la primera intervenció després de la crisi oberta dins de la seva formació. El líder de Vox ha negat que hi hagi faccions i ha barrat el pas als crítics amb la direcció.

“A Vox no hi ha debat ideològic, no hi ha famílies ni faccions”, ha dit davant dels mitjans, “i els que vulguin sembrar divisió i discòrdia o apostin pels personalismes no hi tenen cabuda”. Abascal ha marcat perfil davant de les últimes crítiques d'exdiputats com Víctor Sánchez del Real o Rubén Manso.

La sortida d'Iván Espinosa de los Monteros

Sobre la sortida d'Iván Espinosa de los Monteros, ha negat que tingui a veure amb discrepàncies ideològiques. "Ell va ser clar i rotund al·legant raons familiars i personals que no ens permeten retenir-lo", ha dit.

Santiago Abascal i Iván Espinosa dels Monteros asseguts al Congrés dels Diputats i mirant a cambra

Abascal ha reiterat el seu agraïment per la tasca d'Espinosa de los Moneros, primer com a secretari general de Vox i després com a portaveu. També ha aprofitat per posar en valor a la nova portaveu, Pepa Millán. “Tenim moltes expectatives posades en ella i creiem que representarà amb gran dignitat el suport dels nostres votants”.

El líder del partit s'ha mostrat “optimista amb el futur de Vox” perquè “demostra que té planter i equip”. El seu missatge ha estat clar, i és que malgrat la decepció electoral i les últimes polèmiques, “Vox complirà una vegada més amb la seva responsabilitat”.

Avís d'Abascal a Feijóo

Sobre la formació de la Mesa del Congrés, Abascal ha deixat clar a Feijóo que no acceptaran cap estratagema. Li ha recordat que “som la tercera força política” i ha demanat com a mínim una vicepresidència. "No seria raonable que ens quedem fora de la Mesa del Congrés com va passar a Múrcia", ha advertit.

Per això ha confiat “que Alberto Núñez Feijóo no sigui com Fernando López-Miras”. Vox ha defensat la seva aliança amb el PP als governs regionals, però lamenta que “estem fora a la regió on hem tingut més suport”. Sobre Múrcia, ha avisat al PP que “no acceptarem aquest xantatge”.

Abascal ha estès la mà al PP, apel·lant a “que reflexioni per resoldre d'una vegada aquest assumpte i dedicar-nos a allò veritablement important”. Deixa clar així que Múrcia és clau per consolidar el front antisanchista a Espanya.

Missatge als espanyols

Santiago Abascal ha volgut "alertar als nostres compatriotes del perill que afrontem en mans dels que volen destruir la convivència i la Constitució". Ha assenyalat que "quasi no hi ha alternatives a la constitució d'un Govern de destrucció nacional". Tot i això, "hem brindat el nostre suport a Feijóo per recuperar la normalitat democràtica".

Abascal ha reiterat el compromís del seu partit contra qualsevol govern que vulgui trencar la unitat nacional. També ha destacat els governs de PP i Vox a les regions com a "dic de contenció" davant d'un hipotètic govern sanchista.

➡️ Política

Més notícies: