Pla mig curt de Santi Rodríguez mirant cap avall a l'hemicicle del Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Santi Rodríguez (PP) renuncia com a diputat al Parlament: els motius i el seu substitut

El secretari general del PP català anava de número 4 a les llistes populars per Barcelona

Santi Rodríguez, secretari general del PP de Catalunya i número 4 a les llistes populars a les eleccions del 12 de maig passat, ha anunciat que renunciarà a la seva acta de diputat al Parlament.

Rodríguez, que també és diputat al Congrés, ha explicat en un vídeo els motius que l'han portat a prendre aquesta decisió. Una decisió que, com ell mateix ha dit, ha estat consensuada amb la direcció del partit i el president del PP català, Alejandro Fernández.

“Us comunico una decisió difícil. Ja que el procés català s'ha estès a Espanya i, en aquests moments, és al Congrés dels Diputats, hem decidit que, per seguir de prop què passa amb el procés al Congrés, em mantingui com a diputat” a la Cambra Baixa . "Així, seguiré treballant per a Catalunya i per a tots els catalans des del Congrés dels Diputats", ha dit.

El seu substitut, Pau Ferran Navarro

D'aquesta manera, el PP català perd per al Parlament Santi Rodríguez. Serà Pau Ferran Navarro qui el substitueixi. El líder del PP a Vic es va quedar a les portes d'obtenir representació el 12 de maig passat, ja que anava de número 12 per Barcelona i els populars van aconseguir 11 escons a la principal província catalana.

Pau Ferran va néixer el 1996 i, més enllà de liderar el seu partit a la capital d'Osona, també és secretari territorial del Partit Popular de Barcelona. Un cop coneguda la notícia, Ferran ha declarat a les seves xarxes socials que “estic molt content d'assumir la responsabilitat com a diputat al Parlament. Treballaré incansablement per defensar els interessos de tots els catalans, especialment els de Vic i Osona”.

Més enllà dels 11 diputats aconseguits pel PP a Barcelona, els populars en van sumar quatre més entre les altres tres províncies. En total seran 15 els escons que ocupi el partit liderat per Alejandro Fernández la propera legislatura al Parlament (12 més que a l'última). Una legislatura que viurà la seva primera sessió dilluns que ve quan es decideixi la composició de la Mesa de cambra catalana.

➡️ Política

Més notícies: