Muntatge de Silvia Orriols i Gabriel Rufian

POLÍTICA

Gabriel Rufián no vol 'tontejar' amb Sílvia Orriols

El líder d´ERC a Madrid torna a la càrrega contra la líder d´Aliança Catalana, en una curiosa estratègia

"Si ets un feixista, parles com un feixista, votes com un feixista i defenses coses feixistes, ets un feixista, encara que tinguis una estelada", deia aquest dimarts Gabriel Rufián sobre Sílvia Orriols. És igual que el seu amic i expert Jordi Borràs assegurés que no qualificaria la líder d'Aliança Catalana de feixista, Rufián és de simplificar i repetir mantres.

Deia el mateix Joan Ramon Resina aquest dilluns a Vilaweb: utilitzar els ismes és infantilitzar la política i evitar debats necessaris en el nostre context actual. Això no obstant, no podem demanar miracles al portaveu d'ERC a Madrid, que s'ha sumat al carro de parlar de Sílvia Orriols mentre exigeixen que se la censuri.

"Portar una estelada no et fa menys feixista", afegia Gabriel Rufián, que també ha afegit: "Tontejar amb el feixisme és molt perillós, jo no ho faré mai". És curiós: li han preguntat moltes vegades a les xarxes al d'ERC per què considera que Aliança Catalana és feixista, però Rufián ha evitat respondre.

Silvia Orriols a Cafè d'Idees de RTVE

Ell és de repetir una idea. Fa menys de dues setmanes deia al Congrés: “El feixisme és feixisme, per més que porti una estelada com un camió al darrere". Però no només això, porta des del gener compartint publicacions contra Sílvia Orriols.

Cada cop que personatges de l'entorn d'Esquerra, com Joan Mangues, Verídic o regidors, ataquen Aliança Catalana, allà hi ha Rufián per fer retuit. Tontejar potser no, però Gabriel no dubta a fer propaganda gratuïta a l'alcaldessa de Ripoll.

És el joc que determinats partits polítics catalans fan des de fa setmanes. Ataquen durament Sílvia Orriols, la censuren, la silencien i s'enfaden si la conviden a debats. No obstant això, en parlen dia sí, dia també, projectant-la encara més i donant-la a conèixer. Una doble moral carregada de lliçons i amb poc fonament.

De fet, a qui han llençat coses, escopit, silenciat, agredit i insultat és Sílvia Orriols. Curiós feixista el qui rep violència i no l'exerceix. Llàstima que a Rufián li va més el lema publicitari que no pas la realitat.

➡️ Política

Més notícies: