Fotomuntatge de Salvador Illa amb una imatge de les manifestacions de Ferraz (Madrid) de fons
POLÍTICA

Salvador Illa dona una ajuda al PSOE: 'Som espanyols'

Salvador Illa ha mostrat el seu suport a les concentracions dels darrers dies

Estan sent uns dies molt complicats per al PSOE. Les concentracions multitudinàries en diversos punts d'Espanya en contra de la llei d'amnistia no cessen. En una entrevista a TVESalvador Illa ha mostrat el seu respecte per les manifestacions que es van produir aquest diumenge.

Alhora, el primer secretari del PSC, ha defensat els acords als quals ha arribat PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. "Som espanyols com els que es van manifestar ahir", ha afegit.

"Fem el que hem de fer"

Durant l'entrevista, Salvador Illa ha defensat que el PSOE ha arribat a un acord sobre la llei d'amnistia "per convicció". Afirmant que el moment idoni per dur a terme aquesta mesura ha estat després de les eleccions.

"Després de les eleccions generals ha estat el moment oportú per prendre aquesta mesura", ha assegurat en l'entrevista a TVE.

"La meva convicció és que fem el que hem de fer i apel·lo a la confiança de la ciutadania", ha afegit Salvador Illa. Tot i això, el primer secretari del PSC no ha volgut fer pública la data en què es registrarà la llei d'amnistia al Congrés. "Pròximament" és tot el que ha dit sobre això.

Una resposta que deixa la porta completament oberta. Salvador Illa ha justificat les seves paraules afirmant que tenint en compte el gran nombre de grups parlamentaris que li donen suport, això fa que sigui complex i tingui el seu ritme. 

"Treballar per al retrobament"

Salvador Illa ha parlat de la necessitat d'una llei d'amnistia i ha tornat a insistir a “treballar pel retrobament i deixar enrere uns anys que no han estat bons per a Catalunya ni per a Espanya”. Reiterant que els indults als líders del procés són necessaris per passar de pàgina. 

A més, ha assegurat que la política que han fet els socialistes els darrers anys a Catalunya, "ha donat fruits obvis per qui vulgui enfrontar-se a la realitat amb un mínim d'objectivitat i sense prejudicis".

Finalment, Salvador Illa no ha volgut perdre l'oportunitat de referir-se a les concentracions que s'han produït els darrers dies a diferents punts d'Espanya. Especialment a les del carrer Ferraz de Madrid, on grups d'ultradreta han protagonitzat diversos enfrontaments.

"Tot el dret del món a expressar la seva opinió, sempre que sigui amb respecte i sense excés com els que hem vist aquests dies", ha sentenciat.