Gabriel Rufián exaltat en un míting amb una papereta electoral entre les mans
POLÍTICA

Rufián treu pit enmig de la desfeta d'ERC

El candidat d'ERC a Santa Coloma es queda a 13 regidors del PSC

L'enfonsament d'Esquerra en aquestes eleccions municipals marcarà un punt d'inflexió en la política catalana. No només els republicans han perdut les seves alcaldies més importants, sinó que els seus resultats a l'àrea metropolitana de Barcelona han estat més que discrets.

Tot i que tots els ulls estaven posats a Barcelona, molts miraven de reüll què passava a Santa Coloma de Gramenet, on ERC havia apostat fort: Gabriel Rufián. El líder dels republicans al Congrés dels Diputats tenia l'encàrrec d'evitar la majoria absoluta de Núria Parlon i el PSC a Santa Coloma. Els resultats han estat més que discrets: tot i que Esquerra ha sumat un regidor més, ha quedat 13 per darrere dels socialistes.

Núria Parlon i el PSC han guanyat sense despentinar-se i ha repetit els mateixos resultats que el 2019:17 regidors de 27 i més del 50% dels vots.

D'altra banda, Esquerra ha tret només 4 regidors. És cert que passa a ser segona força, supera els Comuns i Ciutadans, però els resultats es podrien qualificar fàcilment de discrets. La posició de força de Gabriel Rufián ha quedat tocada, però el polític d'ERC ha volgut treure pit del què ha passat.

Gabriel Rufián ha qualificat el resultat d'Esquerra com a “heroic”. Considera que passar de quarta a segona força i guanyar uns 1.500 vots amb menys participació és una victòria, una opinió que no és compartida per molts dels usuaris de Twitter que no han trigat a respondre a la seva publicació:

Tot i que poc té a veure, alguns dels usuaris d'aquesta xarxa social també han aprofitat per recordar-li la relegació a la segona divisió del RCD Espanyol. Com és sabut, Gabriel Rufián és un periquito de renom. Altres usuaris li han retret que hagi viatjat a Barcelona la nit d'aquest diumenge electoral.

El saló de plens de Santa Coloma de Gramenet ha quedat així: PSC 17 - ERC 4 - Ciutadans 2 - PP 2 - VOX 2.