Home amb vestit blau i corbata marró parlant en un podi.
POLÍTICA

Rufián se suma a la campanya d'assenyalament al periodista independent Sergi Maraña

Maraña apel·la a la llibertat de les xarxes socials per no ser 'un lloro al servei d'un mitjà subvencionat'

Una de les característiques del clima social i polític de la nostra època són els assenyalaments creuats entre polítics, periodistes i els seguidors respectius de cadascú. Encara més amb l'existència de les xarxes socials, que permeten la lliure circulació de la informació i les opinions.

Això ha conduït a una separació molt marcada entre periodistes oficialistes, subvencionats en la majoria dels casos, i periodistes independents, que viuen del seu treball a les xarxes socials.

Un d'aquests periodistes independents és Sergi Maraña, que defensa tesis nacionalistes des d'una perspectiva crítica amb el discurs oficial a Catalunya. En aquest sentit, s'ha destacat per les crítiques al processisme i per la proximitat a Aliança Catalana.

Així doncs, calia esperar que figures d'orientació progressista ataquessin Maraña. En aquesta ocasió, el protagonista no ha estat cap altre que Gabriel Rufián.

Home pensatiu assegut en un banc de fusta en un entorn formal.

Maraña es defensa

Com és habitual, Gabriel Rufián es comunica en xarxes socials compartint missatges de terceres persones. Això en el millor dels casos, perquè, quan no li interessa, no es pronuncia sobre l'actualitat.

En aquesta ocasió, Rufián ha compartit al seu perfil el missatge del gestor cultural i col·laborador de l'Ara, Xavier Fina Ribó, que ha criticat Marañana.

Fina Ribó ha acusat Maraña de fer un periodisme "intoxicador, perillós i que segueix els postulats xenòfobs d'AC". Així mateix, ha aprofitat per llançar un dard a Junts i recordar la col·laboració de Maraña amb Eduard Pujol a 8TV:

Davant d'això, Maraña ha respost que 8TV va tancar fa més d'un any i que no pretén “convèncer ningú”, sinó donar la seva opinió i interpretació de la realitat.

Bon vespre Xavier. A veure, 8tv tancarà ja fa més d’un any. Que diguis que jo era un dels principals col·laboradors del programa d’Eduard Pujol demostra fins a quin punt a dalt la teva ignorància sobre mi i sobre #ElFaxde8tv. El que jo opini per X agradarà més o menys. No pretenc ni agradar ni convèncer ningú. Escric el que penso. Unes vegades tindré més raó i altres menys, però ningú em dicta el que he de dir, ni soc un plor al servei d’un mitjà subvencionat pel partit de tur. Això és realment ser independent. I a alguns això us molesta perquè no em podeu tancar la boca amb un esperadrap. Aquest és el poder d’X. I que sigui per molt temps més. Bona nit.

“Unes vegades tindré més raó i altres menys, però ningú em dicta el que he de dir, ni sóc un lloro al servei d’un mitjà subvencionat pel partit de torn. Això és realment ser independent. I a alguns això us molesta perquè no em podeu tancar la boca amb un esperadrap. Aquest és el poder d’X. I que sigui per molt temps més”, s'ha defensat Maraña.

Allò que apunta aquesta situació és que, en efecte, ja hi ha un espai insalvable entre els mitjans subvencionats (i els seus altaveus) i els que exerceixen la comunicació d'una manera independent, encara que resulti més o menys polèmica.

➡️ Política

Més notícies: