Gabriel Rufián, seriós amb els braços oberts, al congrés dels diputats
POLÍTICA

Gabriel Rufián reapareix per parlar del rei Felip VI i insultar la monarquia

El parlamentari de l'esquerra nacionalista reapareix a X i parla de l'absència del partit en el discurs del Rei

El diputat d'ERC feia uns quants dies que no es pronunciava en xarxes socials. Però avui, arran del discurs de Felip VI al Congrés dels Diputats, ha reaparegut. I ho ha fet per criticar molt durament la monarquia i per reivindicar l'absència del seu partit a la sessió.

El portaveu d'ERC feia uns dies que estava en silenci

Gabriel Rufián és una de les figures polítiques més mediàtiques a Espanya. El seu compte de X és una veritable font de polèmiques i baralles amb els personatges més variats. L'última, per exemple, a compte d'una feridora cançó que li ha dedicat Valtònyc .

La seva enorme projecció mediàtica - al seu dia, una jugada d'ERC que encara capitalitzen - és perquè no mesura les paraules. Quan es pronuncia és per referir-se a qualsevol fenomen de l'actualitat. Des de barallar-se virtualment amb Lluís Figo fins a comentar l'actualitat política: i ara ha reaparegut per parlar del rei Felip VI.

En declaracions a la Ser-Catalunya, ha reivindicat l'absència del partit en l'obertura de la legislatura. 'Ens alegra que ara sigui popular no anar-hi', ha dit. Tot i que el més dur han estat les paraules dedicades a la institució monàrquica:

'Una institució antidemocràtica i corrupta'

Des d'ERC s'alegren que el que ells fan des de fa anys (no acudir a aquests actes) sigui cada vegada més 'popular'. Es refereix al fet que la resta de forces nacionalistes d'esquerra (Bildu i el BNG) tampoc no hi han anat. El PNB ha acudit a mitges: ha estat en el discurs, però no en la desfilada militar posterior.

A tot això, Rufián declara ni haver estat pendents del discurs perquè 'tenien una reunió'. Però sí que han estat pendents de publicar abans un comunicat conjunt parlant de la monarquia com una 'institució anacrònica'. Perquè, al capdavall, el diputat d'Esquerra apuntava que no es tracta de ser 'monàrquic o republicà', sinó 'decent o indecent'.

➡️ Política

Més notícies: